Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vasario 16-ąją – interaktyvus Lietuvos valstybingumo pažinimas

Vasario 16-ają Šimtmečio valstybingumo maršrutai „Geltona. Žalia. Raudona.“ nustebins daugiau nei 200 įvairiausių renginių ir užsiėmimų skatinančių pažinti savo valstybę. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje šventinę dieną kvies istorinis - edukacinis Nepriklausomybės šimtmečiui skirtas orientacinis žaidimas „Laisvės troškimas tas pats”, kurio metu bus papasakota kiekvieno miesto šimtmečio istorija kovose dėl laisvės.
Šimtmečio orientacinės
Šimtmečio orientacinės / Projekto partnerio nuotr.

Kiekvienam miestui sudarytas unikalus maršrutas, kurį, pasiskirstę komandomis, dalyviai įveiks išsprendę dešimtį užduočių. Starto vietoje dalyviai gaus pirmąją užduotį, kuri ves toliau, kol komandos, išsprendę specialų žaidimo kryžiažodį, grįš į starto vietą užfiksuoti savo laiko. Vykdant užduotis ir ieškant užuominų bus aplankytos svarbiausios valstybės istorijai konkrečių miestų vietos. Sudaryti miestų maršrutai – apie 4 kilometrų ilgio ir lengvai įveikiami net ir šeimoms su vaikais vidutiniškai per pora valandų.

„Šis žaidimas – tai interaktyvi pramoga, kurios metu dalyviai atras laisvės troškimu alsuojančias vietas, prisimins už Lietuvą kovojusių asmenų bei valstybių žygdarbius bei pažins Lietuvoje vykusių laisvės kovų paslaptis“ – teigia žaidimą organizuojančio projekto „Orientacinės LT“ vadovas Algirdas Šimkūnas.

Į orientacinį žaidimą 5 miestuose vykdoma komandų registracija projekto platformoje. Šioje platformoje galite susipažinti ir su visomis projekto veiklomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius