Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 01 /18:21

VDA aiškinsis informaciją dėl kaltinimų priekabiavimu Gintautui Trimakui

Vilniaus dailės akademija (VDA) žada aiškintis informaciją dėl buvusių studenčių kaltinimų seksualiniu priekabiavimu dėstytojui, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Gintautui Trimakui.
Gintautas Trimakas
Gintautas Trimakas / Gintaro Česonio nuotr.

„Kviesime jį pasikalbėti su rektoriumi, aptarti šiuos klausimus ir ieškoti siūlo galo“, – BNS ketvirtadienį sakė VDA atstovas spaudai Marius Dirgėla.

Ketvirtadienį televizija „Info TV“ pranešė, kad kelios buvusios Vilniaus dailės akademijos (VDA) studentės seksualiniu priekabiavimu apkaltino dėstytoją, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą G.Trimaką. Portale Delfi.lt paskelbtame televizijos reportaže cituojamos dvi merginos, tačiau teigiama, jog televizija gavo daugiau liudijimų apie nederamą G.Trimako seksualinį elgesį. Jis Nacionalinę premiją turėtų atsiimti vasario 16 dieną.

Nepamenu tokių dalykų. Neprisileidžiu. Aišku, nebuvo. Čia sakau, yra dabar pas mus raganų medžioklė dabar vyksta.

Pats fotografas G.Trimakas kaltinimus vadina bandymu susidoroti: „Na negaliu apsakyti, kad taip buvo. Nepamenu tokių dalykų. Neprisileidžiu. Aišku, nebuvo. Čia sakau, yra dabar pas mus raganų medžioklė dabar vyksta. Visi tie, kurie yra vardijami kultūriniai objektai, dabar bus raganų medžioklė“.

Ketvirtadienį apie atsistatydinimą pranešė kitas nederamu seksualiniu elgesiu apkaltintas VDA dėstytojas Jonas Gasiūnas, jis irgi yra Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson mano, kad atimti nacionalinę premiją iš minėtų dviejų menininkų būtų nepelnyta bausmė.

„Iš karto užsiimti bausmėmis – niekas to nepadarys, tai yra diskusija, tai yra Lietuvoje kylanti banga, sveikintina banga. Pirmiausia reikia išklausyti abiejų pusių. Paprastai iš vienos pusės negalima spręsti apie kitos pusės elgesį“, – sakė ministrė.

TAIP PAT SKAITYKITE: VDA rektorius: dėstytojas J.Gasiūnas po kaltinimų dėl seksualinio priekabiavimo nušalintas nuo darbo su studentais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius