Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VEKS link finišo keliaus su kalbančiomis durimis ir skolomis

Skandalingoji nacionalinė programa „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) pradeda artėti link finišo – rudenį ir žiemą sostinės gyventojai ir svečiai sulauks dar 300 įvairių renginių (iš viso per šiuos metus jau pristatyta per 600).
VEKS vadovas Rolandas Kvietkauskas
VEKS vadovas Rolandas Kvietkauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Ruduo

Projektų ciklas „Europos menų mokykla“ šaltuoju metų sezonu parodys metų rezultatus, Nacionalinėje dailės galerijoje bus atidaryta nauja paroda apie Šaltojo karo modernizmą, o miestiečius ruošiasi stebinti netikėtai prabilusios miesto pastatų durys.

„Ruduo – derliaus metas. Šis posakis labai tinka didžiausiam mūsų projektų ciklui „Europos menų mokykla“. Visus metus vyko įvairūs mokymai, jaunųjų menininkų susibūrimai, o rudenį galėsime pamatyti, ką sukūrė šimtai jaunųjų menininkų įvairiose srityse – nuo kino iki literatūros“, – anonsavo VšĮ VEKS direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Rugsėjo gale visuomenei bus pristatytas meninis-socialinis projektas „Meno teritorija“, kuris privers VU Vaikų ligoninės sienas pasipuošti – tai padės padaryti 200 jaunųjų menininkų darbų. Didelis dėmesys skiriamas ir dizainui – bus pristatytos dar 2 pramoninio dizaino parodos.

Šį šeštadienį vilniečius prie Baltojo tilto linksmins „Sostinės vandens muzika“, leisianti pasiklausyti kūrinių vandens tema. Kitą savaitę sostinė sulauks Europos džiazo meistrų koncertų ciklo. O rugsėjo gale milijoninė Euroradijo auditorija klausysis muzikos, skambančios iš Nacionalinės filharmonijos.

Jau spalio 2 dieną Nacionalinė dailės galerija atidarys naują parodą „Šaltojo karo metų modernizmas. Menas ir dizainas suskilusiame pasaulyje: 1945-1975“. Pirmoji paroda, skirta M.K.Čiurlioniui ir jo amžininkams, sulaukė 25 tūkstančių lankytojų.

Rugsėjo 24 – spalio 6 dienomis įvairių Vilniaus pastatų durys netikėtai prabils į paprastą miestietį – vyks interaktyvus projektas „Kalbančios durys“.

„Žmonės, atėję į savivaldybę, paštą ar kitą miesto įstaigą – išgirs kalbančias ar grojančias duris. Tai ne tik nustebins, bet ir parodys, kaip kultūra gali mūsų kasdienybėje surasti savo įdomią vietą“, – tikėjo R.Kvietkauskas.

Teatro gerbėjai sulauks režisieriaus Gintaro Varno premjeros „Nusiaubta šalis Vilnius“, gausaus būrio teatralų iš Rusijos, kurie savo darbus pristatys festivalyje „Auksinė kaukė“.

Vykdydami naujus projektus, VšĮ VEKS vadovai prisipažino, kad dėl Vilniaus savivaldybės ir Kultūros ministerijos nepervedamų jiems pinigų vis dar nėra atsiskaityta su menininkais už kai kuriuos projektus.

„Mokėjimai vyksta po truputį. Nors dar turime skolų pernai vykdytiems projektams, stengiamės laikytis šių metų atsiskaitymo grafiko. Šiandien turime valdomą situaciją, bet ne tokią, kokią norėtume. Tikimės per ateinančius porą mėnesių atsiskaityti projektų vykdytojams“, – tikino VšĮ VEKS vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius