-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėlinėms skirtame koncerte – amžinybės dvelksmas

Artėjant Vėlinių laikotarpiui jaunų ir kūrybingų menininkų duetas – Mykolas Natalevičius ir Gabija Rimkutė – pristato programą „Žvilgsnis į anapus“. Koncerte skambės įvairių kompozitorių kūriniai, skirti apmąstymams gyvenimo, mirties ir amžinybės temomis.
Vėlinėms skirtame koncerte – amžinybės dvelksmas
Vėlinėms skirtame koncerte – amžinybės dvelksmas / Organizatorių nuotr.

Anot atlikėjų, amžino judėjimo, informacinės perkrovos ir vartotojiškumo persmelktame šiuolaikiniame Vakarų pasaulyje į mirtį dažnai žvelgiama su baime. Tačiau, kaip teigia žymus rašytojas Markas Twainas, „mirties baimė kyla iš gyvenimo baimės. Pilnai gyventi įmanoma tik tada, kai esi pasiruošęs bet kurią akimirką numirti“.

Koncerte gyvenimo pradžios ir pabaigos temos bus pateiktos įvairiais rakursais, parodant skirtingas jų spalvas ir interpretacijas. Renginio programą sudarys įvairių epochų kompozitorių kūriniai – nuo romantizmo kūrėjų F.Schuberto, F.Chopino ir S.Rachmaninovo, prancūzų modernistų – L.Vierne, Ch.Tournemire‘o iki šių dienų muzikos.

Koncerte taip pat skambės ir retai atliekami opusai – JAV kompozitoriaus Ch.Iveso ekspresyvios modernistinės dainos, W.A.Fisherio daina „Going home“, sukurta A.Dvořáko IX – osios simfonijos antrosios dalies pagrindu. Greta jų bus atliktos ir meditatyvaus turinio Mykolo Natalevičiaus kompozicijos.

Organizatorių nuotr./Vėlinėms skirtame koncerte – amžinybės dvelksmas
Organizatorių nuotr./Vėlinėms skirtame koncerte – amžinybės dvelksmas

Sodraus balso kompozitorius ir dainininkas (bosas) M.Natalevičius muzikos mokytis pradėjo šešiolikos metų. Nuo 2008 metų jo kūryba susilaukė įvairių apdovanojimų Lietuvoje ir užsienyje. M.Natalevičius dainavimo mokėsi Lietuvos ir Danijos muzikos akademijose. 2012 m. už kūrybinę veiklą jis buvo apdovanotas Lietuvos Kultūros ministerijos Jaunojo menininko premija. Kompozitoriaus veikla neapsiriboja kūryba: jis dažnai koncertuoja, kaip dainininkas ir pianistas.

Tarptautinių konkursų laureatę pianistę Gabiją Rimkutę studijos meno doktorantūroje pastūmėjo į sakralumo paieškas muzikoje. Atlikėjos repertuaro svarbią dalį užima filosofinio-dvasinio turinio muzika: O.Messiaeno, H.Otte, A.Pärto ir lietuvių kompozitorių kūriniai. Pastaraisiais metais šių autorių kūrybos pagrindu pianistė rengia originalius teminius rečitalius („Muzika ir meditacija“, „Velyknaktis su Olivier Messiaenu“).

Garsus Libano rašytojas Kahlilas Gibranas ryškiausiame savo veikalų „Pranašas“ rašė: „Grožis – tai amžinybė , žvelgiant į save veidrodyje. Tačiau jūs amžinybė, jūs ir veidrodis“.

Kviečiame pasiklausyti muzikos kūrinių, skirtų amžinybės temai. Koncertas vyks lapkričio 6 d. 16.00 Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius