Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veronikos Povilionienės jubiliejaus proga bus pristatytas filmas „Smilgos uoga“

Vilniaus etninės kultūros centras lapkričio 29 d. (antradienį) 18 val. kviečia į Vilniaus universiteto teatro salę (Universiteto g. 3), kur įvyks dainininkės Veronikos Povilionienės jubiliejui skirto Vyto Plytniko filmo „Smilgos uoga“ pristatymas.
Veronika Povilionienė
Veronika Povilionienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Veronika Povilionienė – žymiausia lietuvių liaudies dainų dainininkė, tautinio dvasios paveldo puoselėtoja ir gaivintoja, autentiškos dainos ir etninės kultūros simbolis.

Veronikos Povilionienės dėka su protėvių daina susipažįsta ir senas, ir jaunas – vienus žavi autentika, kitus su populiariausiomis pop muzikos grupėmis naujoviškai  „perdainuotos“ senosios dainos. Ji garsi ir projektais su džiazo bei akademinės muzikos kūrėjais – saksofonininku P.Vyšniausku, kompozitoriais B.Kutavičiumi, V.Bartuliu, G.Svilainiu ir kt.

Dainininkė yra daug nuveikusi ir atstovaudama Lietuvos kultūrai paties aukščiausio lygio renginiuose įvairiausiose pasaulio šalyse. Jos nuopelnai mūsų kultūrai įvertinti J.Basanavičiaus ir Lietuvos nacionaline kultūros ir meno („Už dainavimą Lietuvai ir pasauliui“) premijomis, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu, o š.m. lapkričio 17 d. Tarptautinių folkloro asociacijų sąjungos kongrese Veronikai Povilionienei įteiktas Pasaulio folkloro Oskaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius