Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 13

Verslo centras Kaune jau virto pliažu – dėl populiaraus renginio debiuto teko pasitelkti net alpinistus

Vienybės aikštėje veikiančiame BLC verslo centre nuo šeštadienio ryto verda pasiruošimo darbai – į Kauną pagaliau atkeliauja didžiulio populiarumo pasaulyje sulaukęs dainuojantis paplūdimys „Saulė ir jūra“. Per 6 dienas bus surengti net 28 pasirodymai, į daugelį jų bilietai jau iššluoti. 15min jums pateikia šūsnį įdomių faktų apie šią operą-performansą.

2019 m. „Auksiniu liūtu“ Venecijos meno bienalėje įvertinta, pasaulyje Lietuvos vardą garsinanti unikali menininkių Rugilės Barzdžiukaitės, Vaivos Grainytės ir Linos Lapelytės opera-performansas „Saulė ir jūra“ turėjo apkeliauti 33 miestus 26 šalyse, kol pagaliau bus surengta gimtajame trijulės mieste – Kaune.

Performanso organizatorių nuotr./Vaiva Grainytė, Lina Lapelytė ir Rugilė Barzdžiukaitė Taipėjuje
Performanso organizatorių nuotr./Vaiva Grainytė, Lina Lapelytė ir Rugilė Barzdžiukaitė Taipėjuje

Susidomėjimas toks didžiulis, kad prireikė skelbti papildomus pasirodymus vasario 19-ąją. Iš viso opera per 6 dienas Kaune nuskambės net 28 kartus. Vienu metu performansą gali stebėti apie 300 žiūrovų.

„Kaune bus surengta virš 20 pasirodymų, kurie trunka po valandą. Specifika – nepertraukiamas kūrinio sukimasis suplanuotą valandų skaičių. Nors auditorija pasikeičia, kūrinys niekada nesustoja.

Kaune vieną pasirodymą galės stebėti šiek tiek mažiau žmonių nei Vilniaus taksi parke, kur pliažą juosė 8 aukštų serpantinas. Šįkart Kaune kūrinį bus galima žiūrėti iš 4 pastato aukštų“, – performansus Vilniuje ir Kaune palygino menininkė V.Grainytė.

Vietų likę vos į kelis seansus. Bilietus graibsto, kaip 15min teigė organizatoriai, ne tik kauniečiai, bet ir Klaipėdos ar net Vilniaus, kuriame performansas demonstruotas iki tol ne vienerius metus, gyventojai.

Kai kuriems meno mėgėjams apsilankymas „Saulėje ir jūroje“ jau virto metų tradicija. Lyg kokie kultūriniai atlaidai. Žmonės labai skirtingai „nuskaito“ šį meninį šedevrą – vieniems jis lyg mišios, kitiems – lyg geras atostogas primenantis atokvėpis.

„Vieni žmonės išeina su ašaromis akyse, ypač užsienyje, tačiau ir Lietuvoje buvo tokių, kurie rašė, jog po pasirodymo negalėjo žodžio pratarti, akyse kaupėsi ašaros dėl suvokimo, ką mes darome su pasauliu. Toks sukrečiantis pabaigos jausmas. O kiti išeina ir sako: „Kaip buvo smagu, jaučiuosi, lyg po atostogų“. Kiekvienas gali išsinešti kažką savo“, – 15min teigė „Saulės ir jūros“ prodiuserė Lina Vaitiekūnaitė.

Tokių erdvių – vienetai

Vasario 14–19 d. kūrinys bus rodomas Vienybės aikštėje esančiame BLC („Biznio lyderių centras“) verslo centre, kur pirmadienio vakarą pradėtas pilti iš Anykščių atkeliavęs kvarcinis šviesus smėliukas. Norint suformuoti 170 kv. m dydžio dirbtinį paplūdimį, iš viso jo prireikė net apie 20 tonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius