Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėsų vakarą – aplinkosauginis kinas po atviru dangumi

Eko-edukacinė iniciatyva „Ekologiška vasara: sau, miestui ir visuomenei“ startavo nemokamu dokumentiniu filmu po atviru dangumi „Kvailumo amžius“. Vėsų antradienio vakarą susirinkę ekologijos ir kino gerbėjai itin susikaupę seansą stebėjo nuo pirmos iki paskutinės minutės.
Kinas po atviru dangumi
Kinas po atviru dangumi / Organizatorių nuotr.

„Nemokami aplinkosauginių filmų seansai – ne tik smagi pramoga vasaros vakarą, bet ir didelė nauda visuomenei.  Tikimės, kad filmas paskatins diskusijas, kurių dėka ne vienas taps atsakingesniu, draugiškesniu aplinkai“, – teigia Silvinija Simonaitytė, iniciatyvos autoriaus „Ekoinstitutas“ vadovė.

Vasaros iniciatyvos metu aplinkosaugai neabejingų žmonių dar laukia du dokumentiniai filmai ir diskusija su visuomenei žinomais žmonėmis. Birželio 29 dieną pakvies filmas „Žemės dienos“ (rež. Robert Stone, 2009 m., JAV), o liepos 7-ąją – „toksinė“ komedija apie klimato kaitą „Viskas tvarkoj“ (rež. Judith Helfand & Daniel B. Gold, 2007 m., JAV).

Gediminas Andriukaitis, vieno iš iniciatyvos partnerių, žmogaus teisių kino festivalio ,,Ad hoc: Nepatogus kinas” direktorius, džiaugiasi vis populiarėjančiu dokumentiniu kinu: „Dokumentinis filmas kaip priemonė yra labai efektyvi ir turi didelę edukacinę vertę, ypač - tokiame renginyje, kokį dabar kartu įgyvendiname.“ Gediminas Andriukaitis atkreipia dėmesį, kad aplinkosaugos tema yra glaudžiai susijusi su žmogaus teisių tema: „Aplinkosauginės problemos daugelyje valstybių sukelia labai rimtas žmogaus teisių problemas“, – sako „Ad hoc: Nepatogus kinas“ vadovas.

Iniciatyvos autoriai tikisi, kad dokumentinių filmų ir diskusijos „Ekologiška gyvensena – kvailumo amžiaus pareiga?“, įvyksiančios liepos 1 dieną, deriniu pavyks atkreipti visuomenės dėmesį į aktualias aplinkosaugines problemas, skatinti imtis atsakingesnių kasdienių sprendimų.

Rūta Bogužaitė, kino teatro ,,Pasaka”, taip pat prisijungusio prie eko-edukacinės vasaros programos, direktorė, teigia teikianti didelę reikšmę ,,žaliosiomis” iniciatyvomis: „ Ypač šiuo metu norisi ir reikia būti socialiai atsakingiems. Man labai smagu, kad galiu būti atsakinga ne tik kaip žmogus ir vartotojas – vartoti mažiau, rinktis, ką vartoti – bet ir kaip įmonės atstovė. Džiugu, kad kino teatras „Pasaka“ gali prisidėti prie gerų idėjų propagavimo.”
 
Iniciatyvos „Ekologiška vasara: sau, miestui ir visuomenei“ idėja kilo suvokus, kad visuomenei vis dar stinga informacijos ne tik apie ekologiją, bet ypač – apie asmeninio indėlio reikšmę, siekiant švaresnės ir sveikesnės aplinkos. „Manome, kad informacijos stygius – pagrindinė priežastis, dėl kurios pozityvūs pokyčiai nevyksta arba vyksta lėtai“, – yra sakiusi Silvinija Simonaitytė.

Iniciatyvą „Ekologiška vasara: sau, miestui ir visuomenei“ „Ekoinstitutas“ rengia kartu su partneriais: žmogaus teisių kino festivaliu „Ad hoc: Nepatogus kinas“, kino teatru „Pasaka“, naujienų portalu alfa.lt ir kavine ,,Balti drambliai”. Dokumentiniai filmai bus rodomi birželio 29 d. ir liepos 7 d. nuo 22 val., o liepos 1 d. diskusija vyks nuo 18 val. kavinės „Balti drambliai“ kiemelyje (Vilniaus g. 41, Vilnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius