-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidas Bareikis: spektaklis apie gėjus nepretenduoja papirkti „skinų“ (nuotraukos)

Menų spaustuvės programa „Atvira erdvė“ šį sezoną žiūrovams pristatys šešis jaunųjų menininkų projektus: šokio teatro spektaklį, spektaklį vaikams, tris dramos spektaklius ir vaizdo projektą, kuris prieš spektaklius pasitiks visus žiūrovus.
Vidas Bareikis
Vidas Bareikis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Jau ketvirtadienį Menų spaustuvėje vyks pirmoji debiutantės premjera – šokėja Rūta Butkus pirmą kartą sukūrė šokio teatro spektaklio choreografiją, ją scenoje atliks viena.

Mes siekiame aukščiausių tikslų, todėl kiekvienas norime parodyti po monospektaklį ir taip žiūrovams pateikti mini festivalį.„Spektaklyje nebus vien šokis. Juo noriu pabandyti atskleisti, kas žmogui yra šventė ir laimė, kas vyksta su žmogumi, kai jis tos laimės laukia. Kuo tikėti? Meile, mirtimi ar savimi? Spektakliu noriu iškelti klausimus ir diskutuoti su žiūrovais“, – sakė menininkė.

Spektaklį visai šeimai „Neklausinėk, Julyte“ spalio mėnesį pristatys jauna režisierė Agnė Dilytė.

„Spektaklyje svarbi šeimos, vaiko santykių su tėvais tema, užduodami vaikui svarbūs egzistenciniai klausimai, todėl labai tikiuosi, kad vaikai ateis su tėveliais. 6–7 metų herojė Julytė tėvams užduoda tokius rimtus klausimus, į kuriuos atsakymus rasti sunku. Tačiau spektaklis nebus sunkus, jis įvilktas į vaikams patrauklią žaismingą formą“, – tikino A.Dilytė.

„Liūdnų slibinų“ ir „Trupės Liūdi“ narys Vaidas Kublinskas lapkritį taip pat pateiks premjerą – spektaklį „5 monai“, kuriame penki artistai parodys po monospektaklį.

„Mes siekiame aukščiausių tikslų, todėl kiekvienas norime parodyti po monospektaklį ir taip žiūrovams pateikti mini festivalį. Apskritai monospektaklis yra iššūkis ir artistui, ir žiūrovui. Mes bandysime pateisinti, kodėl scenoje vaidina tik vienas aktorius, o kiti keturi jam nepadeda“, – savo stiliumi spektaklio idėją aiškino aktorius ir režisierius.

Lapkritį Juodąją Menų spaustuvės salę žada transformuoti ir savo spektakliui „Mono Tyla“ apie triukšmą bei tylą pritaikyti šokėja Giedrė Ubartaitė ir kompozitorė Eglė Sirvidytė.

„Mono Tyloje“ atskleisime santykį su savimi, savasties ieškojimą, būsenas, kai ieškome tos tylos“, – anonsavo G.Ubartaitė ir prisipažino, kad jų spektakliui reikia aukščio ir gylio, todėl salėje žiūrovų lauks permainos.

Spektakliu nenorime pasityčioti iš šios temos ir tai tikrai nebus mėgstamiausias „skinų“ spektaklis, rodomas prieš „Žalgirio“ rungtynes. Vaidinsime įvairius personažus, kurie į homoseksualumą žiūrės skirtingais žvilgsniais.Originalų vaizdo projektą „(ne)(su)(si)šnekėjimai“, kuris užpildys Menų spaustuvės spektaklių laukimo laiką, žiūrovams ruošia Simona Finkelšteinaitė ir Šarūnė Pečiukonytė.

„Menų spaustuvės fojė kabės du ekranai, iš jų žvelgs du žmonės. Jie susišnekės, nesusišnekės, tylės, dalysis, galbūt mandagiai linksės. Mus domina kalba kaip komunikacijos priemonė, jos muzikalumas, ritmas“, – aiškino autorės, kurios savo 10 minučių filmą prieš spektaklius pradės rodyti jau spalį.

Tuo tarpu gruodį Vidas Bareikis ir Ainis Storpirštis žiūrovus pakvies į komišką premjerą homoseksualumo tema „Romeo ir Romeo“.

„Spektaklio idėja mums su Ainiu gimė seniai, dar studijų metais, kai homoseksualumo tema dar nebuvo tokia aktuali ir gėjų paradas dar nebuvo įvykęs. Tiesiog pradėjome juokais svarstyti, kas būtų, jei Romeo būtų mylėjęs ne Džuljetą, o Romeo, o Hamletas – Ofelijų, – pasakojo V.Bareikis. – Spektakliu nenorime pasityčioti iš šios temos ir tai tikrai nebus mėgstamiausias „skinų“ spektaklis, rodomas prieš „Žalgirio“ rungtynes. Vaidinsime įvairius personažus, kurie į homoseksualumą žiūrės skirtingais žvilgsniais. Juk Londone yra net homoseksualių gyvūnų zoologijos sodas, todėl gėjų pingvinų pozicija taip pat bus parodyta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius