-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vienos krūties istorija“ persikelia į sceną

Rožinio kaspino draugija 2009 m. lapkričio 3, 5, 17, 18 ir gruodžio 3, 4 dienomis kviečia teatro gerbėjus į spektaklio „Vienos krūties istorija“ premjerą Vilniaus teatre „Lėlė“. Spektaklyje, sukurtame pagal to paties pavadinimo žurnalistės Erikos Umbrasaitės romaną, susipina jaunos moters, netikėtai susirgusios sunkia liga, gyvenimo, meilės, sveikimo, vilties ir nerimo istorijos. Pagrindinį vaidmenį atliks Eglė Mikulionytė.
Knyga „Vienos krūties istorija“
Knyga „Vienos krūties istorija“ / Knygos fragmentas

Spektaklyje, kaip ir knygoje bei jos pagrindu parašytoje pjesėje paprastai, be patoso, be ypatingo graudulio, nevengiant humoro ir cinizmo, kalbama tokia nemadinga šiais laikais tema, kaip liga, šiuolaikinio veiklaus žmogaus vienatvė ir netikėtai atrastos vertybės, iškritus iš užburto lėkimo paskui sėkmę rato.

Spektaklio žiūrovai juoksis ir verks vienu metu, galbūt įsimylės gyvenimą tokį, koks jis yra, sugebės pažvelgti į jį lengviau, linksmiau, šviesiau, o išėję supras, kad viskas yra ištveriama ir viskas praeina... Ir jei negali pakeisti situacijos, tai bent keisk savo požiūrį į ją – „išmok pamilti neišvengiamą likimą“ (F. Nyčė).

„Vienos krūties istorijos“ inscenizaciją parašė ir režisavo jaunas režisierius Artūras Žukauskas, pastatęs spektaklių Lietuvos teatruose, dirbęs įvairiose televizijose ir užsienio kino filmuose. Už darbą su tokiomis Holivudo žvaigždėmis kaip Helen Mirren, Jeremy Irons, Hugh dancy buvo apdovanotas Didžiosios Britanijos TV ir kino meno akademijos apdovanojimu „Emmy“.

Spektaklio scenografė – dailininkė Giedrė Brazytė, kurianti dekoracijas bei kostiumus teatro spektakliams Lietuvoje ir Lenkijoje, paskutinis jos darbas Lietuvos nacionaliniame dramos teatre – spektaklis L. Hall „Šaukštaveidė Stainberg“.

Spektaklio kompozitorius – Antanas Jasena, vienas įdomiausių lietuvių šiuolaikinių elektroninės muzikos kompozitorių bei atlikėjų, Auksinio scenos kryžiaus nominantas.

Spektaklį remia Kultūros rėmimo fondas prie Lietuvos kultūros ministerijos, kompanija „Roche“ bei paramos fondas „Auksinis strazdas“.

Lapkričio 3 dieną Rožinio kaspino draugija kartu su kompanija „Fazer“ už akcijos „Rožinė geiša“ metu surinktas lėšas suteiks galimybę nemokamai pamatyti spektaklį daugiau nei 150 mokytojų, medicinos seselių, bibliotekininkių, moterų, atstovaujančių pacientų organizacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius