Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Viktoro Gerulaičio pamokos – Klaipėdos koncertų salėje

Lapkričio 6 dieną, trečiadienį, 18 valandą Klaipėdos koncertų salė kviečią į naują edukacinį projektą, subalansuotą vyresniųjų klasių moksleiviams, tačiau puikiai tinkantį ir muzikos žinių bagažą trokštantiems papildyti suaugusiems.
Viktoras Gerulaitis
Viktoras Gerulaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ar galima choro pagalba pažinti skirtingų istorinių muzikos epochų stilius, estetines nuostatas, muzikinę kalbą? Klaipėdos choras „Aukuras“, jo meno vadovas ir dirigentas Alfonsas Vildžiūnas bei muzikologas Viktoras Gerulaitis drąsiai atsako: taip!               

Šis edukacinis projektas įdomus ne tik savo pateikimo forma: vos per valandą peržvelgsite tūkstantį metų apimančią muzikos istoriją, iliustruojamą choro atliekamais kūriniais, bet ir galimybe susitikti su žymiu Lietuvos muzikologu, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytoju, muzikos švietėju, daugeliui pažįstamu iš radijo ir televizijos laidų („Tautos gaida“, „Likimai“, „Vakaro autografas“, „Klasikos garsai“), neeiline asmenybe Viktoru Gerulaičiu.                

Muzikologas yra ir knygų „Muzikos stilių raida“, „Juozas Domarkas. Orkestro byla“, „Noveletės“, bei intriguojančių, netradiciškai iškilių kompozitorių kūrybą ir gyvenimo aplinkybes atskleidžiančių Neišgalvotų muzikos istorijų – „Kupė su Johannu Straussu“,  „Pavėsinėje su Richardu Wagneriu“ – autorius.                           

„Apskritai aš, kaip romantikas, muziką priimu širdimi“, – teigia muzikologas. Matyt, todėl tie jo pasakojimai apie muziką yra tokie emocionalūs, tartum savaime laisvu tekstu liejasi iš muzikologo lūpų, užburdami klausytoją meile muzikai.                   

Ateikite į naują edukacinį projektą ir tuo įsitikinsite. Jo metu galėsite išgirsti, kokia ekstaziška buvo viduramžių (grigališkojo choralo), kokia skaidri ir nuotaikinga Renesanso, kokia didinga baroko, kokia tauri klasicizmo, kokia žmogiška romantizmo ir kokia netikėta naujausiųjų laikų muzika. Chorui „Aukuras“ fortepijonu ir klavesinu akomponuos Aušra Valentienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius