Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilija Matačiūnaitė kviečia į džiazo koncertą

Sausio 22 d. Vilniaus Rotušė į išskirtinį koncertą kvies visus, pasiilgusius vaiskaus džiazo garsų, kokybiškos muzikos ir tikro profesionalumo scenoje. Vakaro pažiba – atlikėja Vilija Matačiūnaitė, naujame džiazo amplua. Atlikėja nesutinka, jog džiaze groja tik merginos, todėl jėgas vienija su scenos virtuozais Andrej Polevikov (fortepijonas) ir Valerijumi Ramoška (trimitas/flugelhornas).
Vilija Matačiūnaitė
Vilija Matačiūnaitė / Alibi Elly nuotr.

Vilijos vardą lydi daugybė epitetų: charizmatiška, talentinga, nebijanti iššūkių, puikiai įvaldžiusi daugybę muzikos stilių. Ją žino ne vienos kartos muzikos mylėtojai. Nuoširdumu ir neblėstančia energija jauna atlikėja spėjo pavergti daug širdžių, o aksominis balsas nepalieka abejingų. Viskas skamba „skaniai“ ir gana paprastai. Juk talentingiems žmonėms tiesiog sekasi. Bet ar tikrai viskas taip paprasta? Kokį kelią iki pelnyto populiarumo reikėjo nueiti?

Vilijos vizitinėje kortelėje ar muzikiniame gyvenimo aprašyme galėtų puikuotis ne vienas nacionalinio bei tarptautinio garso konkursas, o su kokia gausybe žinomų scenos partnerių teko koncertuoti dainininkei, vargu, ar įmanoma suskaičiuoti. Žmogaus atmintis tokių skaičių neaprėpia. Nuo vaikystės rankose laikiusi mikrofoną (o galbūt su juo net ir gimusi) 2002 m. mergina dalyvavo Latvijos muzikiniame televizijos konkurse „Fizz Superstar”. Vos po poros metų Jūrmaloje, tarptautiniame dainų konkurse „Gintarinė žvaigždė“, su šokėjų grupe „Laikyk atstumą”, užėmė antrą vietą.

Pasiekimai ir meilė muzikai, scenai skatino toliau žengti profesionalumo link ir dirbti dar daugiau. 2005 m. vasarą dainininkė dalyvavo festivalyje–konkurse „Draugų veidai” Moldovoje. Muzikiniame projekte „Kelias į žvaigždes“ pelnė daugybę žiūrovų simpatijų ir visuotinį pripažinimą, tapo „Nacionalinės Muzikos Lygos“ čempione profesionalų kovų finale, ne kartą sėkmingai dalyvavo muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“. 2013–aisiais Vilija tapo grandiozinio konkurso „Auksinis balsas“ nugalėtoja, kuriame dalyvavo tokie atlikėjai kaip Karina Krysko-Skambinė, Česlovas Gabalis, Vaidas Baumila bei kiti. Šiame konkurse Vilija klausytojus stebino balso galimybėmis ir puikiu įvairių muzikos stilių įvaldymu: nuo operos iki roko. Šiais metais mergina dalyvavo projekte „Vario audra“, kuriame buvo vieno pučiamųjų orkestro kapitonė.

Vilija taip pat yra dainavusi su būriu tokių Lietuvos ir užsienio atlikėjų kaip Maksas Melmanas iš grupės „Biplan“, italų dainininku Umberto Tozzi Marijonas Mikutavičius, „InCulto“, Vytautas Juozapaitis, Merūnas, Mino, Ovidijus Vyšniauskas, choras „Cantate Domino“, Ruslanas Kirilkinas, , Aistė Pilvelytė, Vaidas Baumila, Jurgis Brūzga, Vaidas Vyšniauskas, Milanno, Sasha Son(g), Egidijus Bavikinas ir kitais.

Pasiekimai ir sėkminga karjera merginos neapakino. Nevengdama scenos metamų iššūkių, Vilija drauge su Andrej Polevikov ir Valerijumi Ramoška pristato naują ir pirmą kartą skambėsiantį projektą „Vilija in Jazz“. Valerijus Ramoška – vienas veikliausių džiazo muzikantų, dalyvaujantis daugumoje tiek Lietuvos, tiek ir tarptautinių džiazo projektų bei festivalių. Lietuvoje džiazo trimitininkus galima būtų suskaičiuoti ant rankų pirštų ir Valerijus priskirtinas šių retų muzikantų gretoms. Atlikėjas bendradarbiavo su žymiais užsienio muzikantais: J.Lawson, A.Vapirov, J.Whigham, J.Morrison, J.DeFrancesco ir kitais. Valerijus Ramoška nuolatos kviečiamas dalyvauti Lietuvos džiazo žvaigždžių L.Šinkarenko, L.Mockūno, V.Labučio, P.Vyšniausko, D.Pulausko ir kitų rengiamuose projektuose. Kartu su jais koncertavo Lietuvos bei užsienio džiazo festivaliuose, tokiuose kaip „Jazz Baltica“ (Salzau, Vokietija), „Jazz in Marciac“ (Prancūzija), „Beijing, Shanghai and Changchun International Jazz Festival“ (Kinija), „JazzYatra“ (Indija), „Kalisz” (Lenkija), „Oslo Jazz“ (Norvegija), „Sibiu Jazz“ (Rumunija), SKIF-5 (Sankt Peterburgas, Rusija) ir kituose.

Paskutinysis šio džiazo trio elementas ne mažiau įdomus. Didelę scenos patirtį turintis džiazo pianistas Andrej Polevikov, kuria originalias kompozicijas bei aranžuotes, groja įvairių stilių muziką – nuo tradicinio džiazo iki šiuolaikinės akademinės muzikos. Atlikėjas yra įvairių konkursų bei festivalių dalyvis, dažnai koncertuoja su įvairiais Lietuvos bei užsienio muzikantais. 2007 ir 2009 metais vykusiame tarptautiniame pianistų konkurse „Jazz improvizacija“ (Vilnius, Lietuva), tapo konkursu laureatu, laimėjo antrąją ir pirmąją vietas. Taip pat dalyvavo Kauno, Birštono, Vilniaus, Šiaulių, Daugpilio, Miunsterio, Liuksemburgo džiazo festivaliuose. Koncertavo Vokietijoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Turkijoje, Švedijoje, Baltarusijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Liuksemburge.

Pianisto scenos partneriai – garsūs bei talentingi Lietuvos bei užsienio atlikėjai: Neda Malūnavičiūtė, Blues Makers, Darius Rudis, Giedrė Kilčiauskienė, Daiva Stašinskaitė, Vytis Nivinskas, Vytautė Pupšytė, Andrius Kairys, Alexander Raichenok, Eduardas Armonas, Ramunas Difartas, James Lawson, King Lion, gospel choras „Sounds in G“, bei kiti.

2008 metais Andrej Polevikov kartu su Lietuvos Valstybiniu Simfoniniu Orkestru koncertavo su garsiuoju operos solistu Andrea Bocelli Vilniuje.

Daugiau informacijos – čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius