Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnelę šturmuos guminiai ančiukai (nuotraukos)

Birželio pirmąjį sekmadienį Vilnelė nusispalvins geltonai. Belmonto pramogų centre jau šeštąjį kartą vyks azartiškas labdaros renginys „Ančiukų lenktynės“, kurio metu tarpusavyje lenktyniausiantys guminiai ančiukai sieks atnešti pergalę savo savininkams.
„Ančiukų lenktynių“ akimirka
„Ančiukų lenktynių“ akimirka / Sauliaus Pauliuko nuotr.

„Per tiek metų „Ančiukų lenktynės“ tapo bene svarbiausiu Vilniaus „Rotaract“ klubo organizuojamas labdaros renginys, kasmet pritraukiantis daugybę žmonių, – teigia klubo prezidentas Giedrius Linkevičius. – Šiais metais Vilnelėje varžysis apie 500 ančiukų. Neabejoju, kad, kaip ir kasmet, tai bus išties ypatingas reginys, atnešiantis daug gerų emocijų.“

Labdara ir azartas

Pasak G.Linkevičiaus, „Ančiukų lenktynių“ idėja genialiai paprasta. Lenktynėse gali dalyvauti visi žmonės, iš renginio organizatoriaus įsigiję bilietą – lenktyninį ančiuką. Lenktynių dieną visi ančiukai užregistruojami, surenkami į vieną vietą ir tuo pačiu metu paleidžiami prie starto linijos, nuo kurios plaukia numatytą atstumą. Pirmųjų kelių finišą pasiekusių ančiukų savininkai apdovanojami prizais.

Didžiojoje Britanijoje prieš porą metų pasiektas pasaulinis „Ančiukų lenktynių“ rekordas, kai Temzės upėje tarpusavyje varžėsi apie 250 tūkst. guminių ančiukų.„Ančiukų lenktynės“ pirmiausia yra labdaros renginys, taigi 50 litų kainuojantį lenktynių dalyvį, guminį ančiuką, įsigiję asmenys, pirmiausia prisideda prie kilnaus tikslo – paramos vaikų namų auklėtiniams. Tačiau šio renginio išskirtinumas yra tas, kad jis yra ir itin azartiškas“, – sakė Vilniaus „Rotaract“ klubo prezidentas.

Surinkti pinigai – vaikų namų auklėtiniams

Pasak G.Linkevičiaus, visi renginio metu surinkti pinigai skiriami kitam klubo projektui „Ateitis mano rankose“, kuriuo siekiama suteikti vaikų namų auklėtiniams pasitikėjimo savimi ir padėti suprasti, kad kiekvieno žmogaus pasirinktas kelias ir ateitis priklauso tik nuo jo paties.

„Klubas nuo pat įkūrimo prieš 13 metų aktyviai bendrauja su Antrųjų vaikų globos namų auklėtiniais. Per ne vienus metus pastebėjome, kad bene pagrindinė problema, su kuria susiduria globos namų vaikai, – įsiliejimas į visuomenę ir įsitvirtinimas profesinėje aplinkoje, išėjus iš vaikų namų, – sakė G.Linkevičius. – Todėl prieš keletą metų pradėjome įgyvendinti projektą, kurio pagrindinis tikslas – padėti vaikų namų auklėtiniams integruotis į visuomenę.“

G.Linkevičiaus teigimu, minėtų projekto tikslų siekiama ugdant vaikų namų auklėtinių lyderystės ir bendravimo įgūdžius ir skatinant jų motyvaciją organizuojant įvairius mokymus, tarp kurių: komandinio darbo, lyderystės, viešojo kalbėjimo ir pan. „Rotaract“ prezidentas taip pat atkreipė dėmesį, kad projektas „Ateitis mano rankose“ taip išsiplėtė, jog šiuo metu parama teikiama ne tik vaikų globos namų, bet ir Vilniaus miesto socialinio paramos centro vaikams.

Rekordas – 250 tūkst. ančiukų

Savo ruožtu „Ančiukų lenktynių“ projekto vadovė Ieva Paulauskaitė atkreipė dėmesį, kad šis renginys organizuojamas visame pasaulyje ir yra ypač populiarus Jungtinėse Valstijose bei Didžiojoje Britanijoje.

„Pastarojoje prieš porą metų pasiektas pasaulinis „Ančiukų lenktynių“ rekordas, kai Temzės upėje tarpusavyje varžėsi apie 250 tūkst. guminių ančiukų, – sakė I.Paulauskaitė. – Šios lenktynės Didžiojoje Britanijoje tokios populiarios, kad renginio organizatoriai tais metais pasirinko neįprastą sprendimą – į upę paleido mėlynus guminius ančiukus, mat nemažai žmonių į upę ankstesniais metais įmesdavo savo nusipirktų guminių ančiukų.“

„Rotaract“ klubo atstovės teigimu, nors Lietuvoje lenktynėse kasmet dalyvauja kur kas kuklesnis skaičius guminių ančiukų, renginys ir jo vaizdai – ne mažiau įspūdingi.

„Ypač smagu matyti, kiek džiaugsmo šios lenktynės teikia mažiesiems. Jie savo ančiukus kasmet išradingai papuošia – nuspalvina, ką nors užrašo ar dar kaip nors kitaip išskirtinai pažymi, kad ančiukui plaukiant Vilnele galėtų jį atpažinti. Tačiau kokiais nors būdais patobulinti ančiukų neleidžiame“, – šypsojosi I.Paulauskaitė.

Nesutrukdė net lietus

„Praėję metai buvo puikus įrodymas, kad „Ančiukų lenktynės“ turi būrį ištikimų gerbėjų. Tai buvo tikriausiai vieninteliai iš penkerių metų, kai per renginį lijo. Tačiau net ir tai netapo kliūtimi

Sauliaus Pauliuko nuotr./„Ančiukų lenktynių“ akimirka
Sauliaus Pauliuko nuotr./„Ančiukų lenktynių“ akimirka

lenktynėms, neatbaidė žmonių – jie gausiai rinkosi renginio vietoje ir Vilnelės pakrante kantriai sekė plaukiančius guminius ančiukus“, – prisiminė I.Paulauskaitė.

Jos teigimu, „Ančiukų lenktynės“ yra visai šeimai skirtas renginys, kurio metu vyksta ne tik pačios ančiukų lenktynės, bet ir nemažai kitų atrakcijų: muzikinis pasirodymas, loterijos, žaidimai, užsiėmimai su vaikais.

„Šiais metais renginio dalyvius savo dainomis džiugins grupė „69 danguje“, vyks aukcionas, loterijos ir daug kitų vaikams skirtų renginių“, – teigė „Ančiukų lenktynių“ projekto vadovė.

Lenktynių čempionų savininkams – prizai

„Ančiukų lenktynių“ dalyviai ne tik prisideda prie kilnaus tikslo, bet ir turi galimybę laimėti prizų. Šiais metais lenktynių čempiono savininkui  atiteks romantiškas savaitgalis dviem suaugusiesiems su vaiku „SPA Vilnius SANA“, Druskininkuose; antrosios vietos nugalėtojo savininkui – Oreivystės centro padovanotas skrydis oro balionu dviem; trečiosios – popietė Europos centro golfo klube penkių asmenų šeimai; ketvirtosios – pramogos „Lokės pėdoje“ keturiems asmenims; penktosios – telefonas „Nokia“; šeštosios – 100 tūkst. litų nuo nelaimingų atsitikimų bendrai draudimo sumai, kurią skirs draudimo bendrovė IBG.

Daugiausia ančiukų įsigijusį asmenį Druskininkų vandens parkas pradžiugins pakvietimu keturiems asmenims apsilankyti šiame parke; paskutinio finišą pasiekusio ančiuko savininkui atiteks metinė žurnalo „Valstybė“ prenumerata; gražiausiai papuošto ančiuko savininkui – 100 litų vertės dovanų kuponas apsilankymui verslo centre „Green Hall“ esančiame restorane. Tuo tarpu renginio metu brangiausiai už ančiuką sumokėjusiam žmogui renginių organizatorė „Alare events“ sugalvos šeimos renginio idėją ir ją įgyvendins.

Be to, renginio dalyvių laukia daug kitų prizų, kuriuos dovanos „Žaislų planeta“, „Battery kartodromas“,  žurnalai „IQ. The Economist“, „Intelligent Life“, „L'Officiel mada“, „Versus“ ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius