Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus aukcione brangiausiai parduotas Antano Žmuidzinavičiaus peizažas

Kovo 18 d. vykusiame XLI-ajame Vilniaus aukcione buvo pristatyti 139 kūriniai. Tarp jų – ir klasikiniai Antano Žmuidzinavičiaus paveikslai, ir primityviesiems kūrėjams priskiriamos Petronėlės Gerlikienės ar asambliažų kūrėjo Valentino Antanavičiaus darbai. Aukciono dalyviai įsigijo 48 kūrinius už daugiau nei 55 000 eurų.
Antanas Žmuidzinavičius „Nemunas ties Sudargais“
Antanas Žmuidzinavičius „Nemunas ties Sudargais“ / Vilniaus aukciono nuotr.

Brangiausiai aukcione parduoto paveikslo autorius – XX a. pr. Kauno dailininkas, prof. Antanas Žmuidzinavičius. Jo peizažas „Nemunas ties Sudargais“ buvo nupirktas už 18 250 eur. Parduotas ir antrasis aukcione pristatytas kūrėjo peizažas „Krūmai paupy“.

A.Žmuidzinavičius yra perkamiausias Vilniaus aukciono autorius – iš viso parduota jau 14 jo kūrinių už daugiau nei 202 000 eurų. Brangiausio visų laikų Vilniaus aukciono kūrinio titulas taip pat atitenka A.Žmuidzinavičiui. Jo „Dzūkų namelis“ pirkėjui atsiėjo 53 579,7 eur.

Aukcionas buvo ypatingas ir dėl pirmą kartą jame pristatomas Olgos Dubeneckienės – Kalpokienės. Jos darbas „Butkų Juzė“ parduotas už 4 600 eur. Ypatingo dėmesio susilaukė Jono Čeponio ekspresyvaus kolorito peizažas „Paežerė“, kainos atžvilgiu užimantis antrąją vietą (4 700 eur). Varžytasi ir dėl A.Petrulio kompozicijos, A.Savicko tapybos darbo. Parduoti keturi V.Kisarausko darbai.

Aukciono rinkinyje išsiskyręs ankstyvas romantinis Vinco Dilkos darbas „Saulėlydis“ buvo nupirktas už 1 500 eur. Susidomėjimo sulaukė ir su klasikų kūriniais kontrastuojančių autorių – P.Gerlikienės ir V.Antanavičius – kūryba.

„Lietuvos grafikos“ aukciono dalyje buvo pristatyti įvairūs kūriniai: nuo liaudies tematika sukurtų lino raižinių iki novatoriškesnių grafinių ieškojimų. Iš viso aukcione parduota 14  grafikos darbų. Iš jų brangiausiai nupirktas A.Puipos kūrinys „Dvi draugės“ (1 100 eur). Susidomėta ir P.Repšio kūryba – nupirkti abu aukcione pristatyti grafikos darbai. Taip pat parduoti miesto tematika sukurti J.Buračo ir S.Romerienės grafikos darbai, lietuvių liaudies motyvais grįsta M.Katiliūtės bei A.Surgailienės grafika.

XLI Vilniaus aukcione kūrinių pradinės kainos svyravo nuo 30 iki 15 750 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius