Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus dangų sudrebino fejerverkų fiesta (atnaujinta 22.34 val., nuotraukos)

Sostinės Vingio parke penktadienio vakarą renginyje „Vilniaus fejerija 2009“ susijungė muzika ir ugnis.
Festivalyje varžėsi trys pirotechnikoų komandos iš užsienio, pasirodymą surengė ir lietuvių fekerverkų įmonė „Blikas“. Garsiausias savo dainas renginyje atliko M.Mikutavičius.
Fejerverkai kilo į dangų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Renginys prasidėjo Marijono Mikutavičiaus visų laikų geriausių dainų koncertu. Daugiausiai žiūrovų plojimų sulaukė dainininko pasirodymas su bičiule Neda Malūnavičiūte. Dainą „Degančios rankos“ papildė Nedos fleitos muzika. Vėliau M.Mikutavičius įžiebė scenos priekyje esančią ugnies juostą ir pasirodymas tapo panašus į mistiškas apeigas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Festivalyje varžėsi trys pirotechnikoų komandos iš užsienio, pasirodymą surengė ir lietuvių fekerverkų įmonė „Blikas“. Garsiausias savo dainas renginyje atliko M.Mikutavičius.
Garsiausius savo kūrinius renginyje atliko dainininkas Marijonas Mikutavičius.

Koncertas neapsiėjo ir be dramatiškos dainos „Aš miręs“ ar gyvenimiškosios „Baigėme mokyklą“. Paskutinį pirmosios koncerto dalies kūrinį M.Mikutavičius atliko su grupės „Žalvarinis“ merginomis ir išjudino publiką, privertęs visus kartu užtraukti „Ant kalno mūrai“.

Po koncerto žiūrovų laukė konkursinė festivalio dalis, kurioje varžėsi profesionalios pirotechnikų komandos. Visoms komandoms pirmojoje užduotyje teko pasirodyti pagal vienodą muziką ir naudoti tik mėlynos ir geltonos spalvos pirotechnikos efektus. Ši rungtis parodė, kaip fejerverkų meistrai interpretuoja vienodomis sąlygomis.

Konkursinėje programoje varžėsi Latvijos, Estijos ir Baltarusijos komandos. Pirmi pasirodymą pradėjo Estijos pirotechnikai. Trijų dalių pasirodymus komandos kūrė pagal Maurice'o Ravelio „Bolero“, vieną iš Michaelo Jacksono kūrinių ir pagal laisvai pasirinktą muziką.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Festivalyje varžėsi trys pirotechnikoų komandos iš užsienio, pasirodymą surengė ir lietuvių fekerverkų įmonė „Blikas“. Garsiausias savo dainas renginyje atliko M.Mikutavičius.
Susirinkusieji į Vilniaus Vingio parko estradą stebėjo muzikos, lazerių, ugnies ir fejerverkų šou.

Renginio vertinimo komisijoje dirbo pats M.Mikutavičius, o taip pat humoristas Haroldas Mackevičius, disko metikas Virgilijus Alekna, dirigentas Modestas Pitrėnas, režisieriai Dalius Abarius ir Ramūnas Marcinkus, generolas Valdas Tutkus, pirotechnikas Rytis Kubilius, Vilniaus universiteto prorektorius Rimantas Vaitkus ir prodiuseris Gediminas Zujus. Nugalėtojus per pusę lėmė komisijos ir žiūrovų balsai.

Papildyta 21.13 val. Žiūrovai Vingio parke sužavėti pirotechnikų pasirodymų. Po kiekvieno ryškesnio ir spalvingesnio ugnies pliūpsnio pasigirsta abejonės, ar įmanoma sukurti dar ką nors įspūdingesnio. Per pertraukas tarp pirotechnikų fiestos numerių žiūrovams nuobodžiauti neleido fakyrų studijos „Ugnies ratas" pasirodymai.

Estai žiūrovus nustebino fejerverkų gausa, užklodami jais visą dangų, o latviai – precizišku tikslumu – kiekvieną ryškesnį muzikos akcentą palydėdavo blyksnis. Šviesų spektaklį latviai kūrė pagal Louiso Amstrongo dainą „What a Wonderful World", estai – pagal „Aerosmith" „Poison“ ir Andrea Boccelli ir Sarah Brightman kūrinį „Time To Say Good Bye“.

Papildyta 21.29 val. Baltarusiai pasirinko rusaičių merginų grupės „t.A.T.u.“ dainą „All About Us“ ir dangų ryškiai nušvietė visomis vaivorykštės spalvomis. Kol komisija sprendė, kam skirti pirmą vietą, scenoje vėl pasirodė gerokai užkimęs M.Mikutavičius ir prasidėjo antroji koncerto dalis. Joje skambėjo nuotaikingiausi dainininko kūriniai: „Būk su manim“, „Pasveikinkit vieni kitus“, ir, žinoma, „Trys milijonai“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Festivalyje varžėsi trys pirotechnikoų komandos iš užsienio, pasirodymą surengė ir lietuvių fekerverkų įmonė „Blikas“. Garsiausias savo dainas renginyje atliko M.Mikutavičius.
Paskutinius renginio akordus sukūrė lietuvių įmonė „Blikas“.

Papildyta 22.10 val. Tiek komisijos, tiek ir žiūrovų sprendimu pirmoji vieta atiteko latviams, antroji – estams, o trečioji – baltarusiams.

Papildyta 22.34 val. Į dangų pakilo dūmų uždanga, kurią netrukus perskrodė žalias lazerių šviesų virpėjimas. Fejerverkų fiesta baigėsi „Lazerinių idėjų“ šviesos šou bei pirotechnikos ir fejerverkų įmonės „Blikas“ pasirodymu. Paskutiniai vakaro fejerverkai į dangų šovė lydimi grupės „Queen“ dainos „We are the Champions“ akordų. Kas liko parke, toliau galėjo linksmintis kartu su DJ Pasha.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius