-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus dizaino kolegijos studentai pristato pažintinę interaktyvią parodą „30’ ZINŲ“

Vilniaus dizaino kolegijos grafinių komunikacijų katedros studentai kviečia prisijungti prie Dizaino savaitės, kurioje gegužės 7–10 dienomis studijoje „Keturi varžtai“ (Tauro g.18) vyks pažintinė interaktyvi paroda „30’ ZINŲ“.
„30’ ZINŲ“ parodos plakatas
„30’ ZINŲ“ parodos plakatas

Renginio svečiai turės galimybę susipažinti su netradicinių leidinių – zinų kultūra, pamatyti 3 metų geriausius studentų kurtus zinus, taip pat nemažai Lietuvoje sukurtų ir išleistų šio žanro leidinių. Svečiai galės ir patys išmėginti savo jėgas zinų gamyboje kūrybinių dirbtuvių metu. Antrą renginio dieną Vilniaus dizaino kolegijos absolventė Marija Matiušova pristatys ir savo taktilinę knygą „Dizaino pojūtis“. Šis leidinys pelnė „Jaunojo dizainerio prizą 2014“.

Zinai (fanzinai) – tai laisvai kuriami leidiniai, kuriuos dažnai leidžia patys kūrėjai mažu tiražu, jie neturi jokių apribojimų ar taisyklių. Zinų gamybos būdai yra laisvai pasirenkami, kartais primityvūs: galima viską spausdinti tradiciniu spausdinimu arba spausdintuvu, galima dirbti tik kompiuteriu arba rankomis, galima daryti koliažą, įdėti visko po truputį ir t.t. Tai tarsi visų įmanomų spaudos rūšių susiliejimas. Tematika yra plati ir neapčiuopiama, kalbama apie aktualijas, kurias norima atskleisti, pašiepti, pasijuokti ar įteigti – viskas priklauso nuo kūrėjo interesų: muzika, menas, kultūra, mokslas, fantastika, dviračiai ar kompiuteriniai žaidimai – daroma tai, kas tuo metu yra svarbu autoriui.

Ar žinojote, kad tikrųjų fanzinų (zinų) istorija Lietuvoje prasideda su Atgimimu, 1988-aisiais rugsėjo 11 d., kuomet išleidžiamas pirmas šviestinis pankų leidinys „Mūsų ašigalyje“?

Kviečiame apsilankyti zinų kultūrai skirtame keturių dienų renginyje ir sužinoti daugiau istorinių faktų, pamatyti įvairiausių zinų pavyzdžių bei patirti kūrybinį džiaugsmą. Svečių laukia ir dar viena smagi staigmena – projekto organizatorių specialiai šiam renginiui išleistas zinas apie zinus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius