Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vilniaus dokumentinių filmų festivalis ieško jaunųjų programerių

Jaunieji programeriai – iniciatyva, kurią jau kelerius metus vykdo nevyriausybinė organizacija „Meno avilys“ ir edukacinis projektas „Moving Cinema“. Pastaraisiais metais jaunieji sinefilai atrinkinėjo, jų manymu, bendraamžiams aktualius filmus Vilniaus tarptautiniame kino festivalyje „Kino pavasaris“, o šiemet 15 – 17 metų kino mėgėjai kviečiami sudaryti savo programą rugsėjo pabaigoje prasidedančiam 17-ajam Vilniaus dokumentinių filmų festivaliui (VDFF). „Jaunieji programeriai“ ne tik atrinks filmus, gilinsis į juos ir komunikuos šį turinį, taip pat galės taps šio renginio dalimi: bendrauti su kino kūrėjais, semtis patirties iš festivalio organizatorių, skelbiama išplatintame pranešime.
Kino salėje
Kino salėje / Modesto Endriuškos nuotr.

Pasak vienos VDFF programos sudarytojų Onos Kotrynos Dikavičiūtės, visi programos filmai atrinkti labai atidžiai, tačiau ji išskiria kelis reikšmingus esamojo laiko dokumentus: Alejandro Salgado „Barzakh“, Heidi Hassan ir Patricia Perez „Kuždantys laiškai“ bei Nuria Gimenez „Mano meksikietiškas riestainis“. Kita festivalio kuratorė Eglė Maceinaitė siūlo pamatyti Dariaus Žiūros „Gustoniai Gustoniuose“, Oeke Hoogenjink „Mano Rembrantas“ ar Alexis Delgado Burdalo „Tai filmas apie mane“.

Įdomu, kokia dokumentika ir kodėl aktuali jauniesiems kuratoriams? Tai – unikali galimybė prisidėti prie seniausio tarptautinio dokumentinio kino festivalio Baltijos šalyse programos sudarymo, susipažinti su bendraminčiais, kino industrijos profesionalais bei įgyti neįkainojamos patirties.

Buvusi festivalių „Nepatogus kinas“ ir VDFF „jaunoji programerė“, o dabar – VDFF koordinatorė Ugnė Balsytė sako, kad: „jaunųjų programerių“ patirtis padėjo iš arčiau pažvelgti ir pasukinėti varžtus, kurių dėka sukasi festivalis. Programoje susipažinau su kinu, jo analizavimo bei pateikimo subtilybėmis. Kartu mokiausi argumentuotai pagrįsti savo nuomonę, o diskusijos su bendraminčiais dažnai vedė prie įdomių ir naujų požiūrio į filmą taškų.“

VDFF, „Meno avilys“ ir tarptautinis projektas „Moving Cinema“ kviečia dalyvauti jaunųjų kino programos sudarytojų atrankoje, giliau susipažinti su dokumentiniu kinu, pabendrauti su bendraminčiais bei pasisemti patirties iš kino srities profesionalų. „Jaunieji programeriai“ sudarys kelių dokumentinių filmų programą, kartu ją pristatys ir viešins, taip pat dalyvaus diskusijose, filmų peržiūrose ir kituose festivalio renginiuose.

Dalyvauti kviečiami 15-17 metų jaunuoliai, motyvacinį laišką (apie 300 žodžių) arba video (iki 3 min. trukmės) iki š.m. rugsėjo 2 d. reikia siųsti el. paštu: info@menoavilys.org.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje