Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus etninės kultūros centras paskelbė 2016 metų Kaziuko mugės programą

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet – kovo pirmąjį savaitgalį Vilniaus gatves, aikštes, skverus bei kitas tikėtas ir netikėtas erdves trims dienoms užlies Kaziuko mugė, kurioje bus progų ne tik pinigines atverti, bet ir akis paganyti, patiems dalyvauti įvairiose mugės pramogose, pasilinksminti, praneša Vilniaus etninės kultūros centras.
Kaziuko mugė Vilniuje
Kaziuko mugė Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Kaziuko mugė

Kultūrinėje Kaziuko mugės programoje nebus nei amžiaus, nei stiliaus ar žanrų apribojimų: lankytojų akis, ausis ir širdis džiugins vaikų, studentų ir senjorų kolektyvų koncertai, skambantys viduramžių, folkloro ir šiuolaikinės muzikos garsais. Bus pristatoma ne tik lietuvių, bet ir Lietuvos tautinių mažumų bendrijų bei svečių iš Japonijos kultūra. Šventinę nuotaiką mugėje kurs kolektyvai iš Vilniaus, Kauno, Molėtų, Jonavos, Alytaus, Varėnos r. Trijose scenose pristatoma kultūrinė mugės programa jos lankytojus džiugins ir teatrų, cirkų, klounų pasirodymais. Ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams bus įdomu pamatyti ir kinologų bei jų augintinių atliekamą programą. Tad, kiekvienas atėjęs, ras, ką pažiūrėti, o gal mugės atrakcionuose išdrįs ir save parodyti, savo jėgas išbandyti.

Kultūrinė programa prasidės Katedros aikštėje įsikūrusiame teatralizuotame Amatininkų kieme Kaziuko mugės atidarymo ceremonialu, kuriame apsilankys ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. Visas tris dienas šioje aikštėje vyks Kaziuko vaikų pramogos tiek mažiems, tiek amžinai jauniems. Atėjusiųjų čia laukia ir folkloro bei džiazo koncertai, viduramžių ir šiuolaikinių gatvės šokių šokėjų pasirodymai, detektyvinis žaidimas, edukaciniai užsiėmimai, žaidimai, pasakų personažai...

Organizatorių nuotr./2016 metų Kaziuko mugės kultūrinė programa
Organizatorių nuotr./2016 metų Kaziuko mugės kultūrinė programa

Prie Nacionalinio dramos teatro praeivius linksmins nuotaikingi įvairiausių žanrų muzikos kolektyvai ne tik iš Vilniaus, bet ir kitų Lietuvos miestų, džiugins ir stebins gatvės cirko programa.

Trečiąją mugės dieną Šv. Kazimiero bažnyčioje profesionaliosios muzikos mėgėjus sukvies koncertas „Laudate Sancti Casimiri“.

Rotušės aikštėje šiemet bus įkurtas Žydų miestelis, kuriame bus galima susipažinti ne tik su lietuvių, bet ir su Lietuvos tautinių mažumų kultūra šokių, dainų, folkloro ansamblių, kapelų pučiamųjų orkestrų koncertuose. Antrąją mugės dieną vyks teatralizuotos eitynės nuo Lukiškių aikštės į Rotušės aikštę. Eitynėse dalyvaus Vilniaus seniūnijų, amatininkų ir tautodailininkų bendruomenės, meno mėgėjų kolektyvai, mokyklos, pučiamųjų orkestrai, važnyčiotojų gurguolės... Po šių eitynių Rotušės aikštėje bus paminėti bendruomenių metai. Čia sekmadienio popietę vyks ir Kaziuko mugės uždarymo ceremonialas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius