Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus grafikos meno centre – metus skaičiuojanti paroda

Balandžio 24 – birželio 12 dienomis Vilniaus grafikos meno centro ekspozicijų salėje „+“ pristatoma Marijos Marcelionytės-Paliukės kūrybos paroda „LYGIAI METAI“. Atidarymas balandžio 24 d. (antradienį), 19 val.
Marijos Marcelionytės-Paliukės kūrybos parodos „LYGIAI METAI II“ akimirka
Marijos Marcelionytės-Paliukės kūrybos parodos „LYGIAI METAI II“ akimirka / Vilniaus grafikos meno centro nuotr.
Temos: 1 Paroda

Parodą sudaro trys projektai „Lygiai metai I, II, III“, kuriuose vizualiai apmąstomi trys laiko skaičiavimo-suvokimo principai. Visi jie apie vienų metų suvokimą, pajautimą, paliktas žymes.

Įmanomos įvairios metų pradžios. Vieniems tai – Naujieji metai, kitiems – gimtadienis, tretiems diena, kai įveikė sunkią ligą ar priklausomybę. Galima vardinti iki begalybės. Kiekviena metų diena gali būti metų skaičiavimo pradžia.

Kai skaičiuojame metus pagal kalendorių, tereikia nepamiršti perversti turimo kalendoriaus lapo ar pasikrauti mobilaus telefono, kuris visada informuoja, kokie dabar metai, mėnuo ir diena. Ir neieškai jokios priežasties, tiesiog taip yra. Bendras, aiškus susitarimas, kuris labai palengvina kasdienybę ir susikalbėjimą. Yra viltis, kad nepasimesi.

Kai metus skaičiuoji asmeniškai, pagal savo atskaitos sistemą, išlieka nesusikalbėjimo, nesusipratimo tikimybė. Tai vadinama riba „iki ir po“. Ne paslaptis, kad taip skaičiuojantis laiką žmogus būna permąstęs savo gyvenimą iki tos akimirkos ir pasirinkęs. Toks jausmas, kad yra kažkokia paslaptis.

Lygiai metų pradžios skaičiavimo tobuliausia akimirka – kai gimsta nauja gyvybė. Tu negali atidėti, perkelti kitai savaitei ar kitam mėnesiui. Galų gale net minutės atidėjimas vargu, ar įmanomas. Viskas čia ir dabar. Prasideda kito žmogaus metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius