Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus J.Bluntas neužliūliavo (nuotraukos, video)

Jamesas Bluntas antradienio vakarą neleido Vilniui užmigti. Pilnutėlė „Siemens” arena audringai šoko ir kartu dainavo su per pasaulio turą į Lietuvą užsukusiu anglų saldžiabalsiu atlikėju.
Jameso Blunto koncertas Vilniuje, „Siemens“ arenoje. 2009-02-17
J.Bluntas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pavėlavęs pusvalandį dainininkas J.Bluntas pilnutėlėje „Siemens“ arenoje susirinkusių svečių buvo sutiktas garsiais aplodismetais. Vasario 22 d. 35 metų gimtadienį švęsiantis atlikėjas Lietuvoje daugiausia sulaukė paauglių ir jaunimo dėmesio – jie buvo didžioji publikos dalis.

Lietuviškai ištaręs „Labas, Vilnius!“ ir koncertą pradėjęs linksma daina „Breath“, po to „Wisemen“ bei „Billy“ atlikėjas sugebėjo išjudinti publiką. Viso renginio metu paeiliui keisdamas lėtas ir greitesnes bei trankesnes melodijas J.Bluntas neleido susirinkusiesiems nuobodžiauti ir verkšlenti klausantis vien romantiškų ir jausmingų baladžių.

Biso  labai neprašė

Beveik 1,5 val. trukusio koncerto viduryje publika jau buvo taip įsiaudrinusi, kad nereikėjo raginti nei dainuoti, nei ploti. Tačiau labiausiai lietuviams patiko ir daugiausia publikos reakcijos sulaukė populiariausios J.Blunto dainos: „You‘re beautiful“, „Goodbye my lover“ bei „1973“.

Nors aplodismentų lietuvaičiai negailėjo, jų, matyt, nepakako, nes per koncertą nebuvo pakartota nė viena daina. Net ir išėjęs nuo scenos atlikėjas nebuvo drąsiai prašomas grįžti. Sugrįžimas buvo labiau simbolinis ir neišvengiamas.

Koncertui persiritus į antrą pusę dar labiau įsidrąsino ne tik rankų mišką sukūrę žiūrovai, bet ir pats J.Bluntas. Atlikdamas paskutinę dainą „1973“ britas užlipo ant pianino, kuriuo pats grojo, ir įsiūbavo jį taip, kad šis vos neapvirto.

Naudojo dvi scenas

Dainininko surengtame pasirodyme buvo naudojamos dvi scenos – iš pagrindinės koncerto viduryje J.Bluntas buvo persikėlęs į mažesnę, įrengtą arenos viduryje. Keliaudamas nuo vienos scenos prie kitos J.Bluntas šiltai bendravo su publika, spaudė rankas, dalijo autografus, o kai kuriems gerbėjams pavyko net kartu nusifotografuoti.

Atlikęs daugiau kaip 15 dainų J.Bluntas pristatė savo grupę, padėkojo žiūrovams, tradiciškai pats juos nufotografavo, lietuviškai atsisveikino ir pranyko į užkulisius.

Anglų dainininkas J.Bluntas yra išleidęs tris albumus: „Back to Bedlam“ (2004 m.), „Chasing Time: The Bedlam Sessions“ (2006 m.) ir „All the Lost Souls“ (2007 m.).

J.Blunto daina „You‘re beautiful“ atliekama gyvai:

VIDEO: James Blunt - You're Beautiful (live)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius