Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugė: Audrius Bružas ir Kirilas Glušajevas improvizuodami pristatė Muziejų metus

Penktadienio vakarą Vilniaus knygų mugės lankytojai rinkosi į teatralizuotą improvizaciją Muziejų metų tema.
Audrius Bružas (kairėje) ir Kirilas Glušajevas
Audrius Bružas (kairėje) ir Kirilas Glušajevas / Mažvydo Karaliaus/15min.lt nuotr.

Renginiui skirtoje konferencijų salėje rinkosi ne tik daug jaunimo, kuriuos viliojo Audriaus Bružo ir Kirilo Glušajevo improvizacinis talentas, bet buvo galima išvysti ir senjorų. Verta paminėti, kad prieš Muziejų metų pristatymą toje pačioje salėje vyko susitikimas su rašytoja Rūta Šepetys, kuriame laisvos vietos nebuvo. Garsiai rašytojai niekuo nenusileido ir teatro „Kitas kampas“ nariai, sukvietę minią smalsuolių.

„2012 metai Lietuvoje paskelbti muziejų metais. Metas nuvalyti dulkes nuo eksponatų. Tebūnie šie metai atviri, draugiški ir įkvepiantys. Muziejų metai be dulkių!“, – savo sugalvotą šūkį skelbė aktoriai.

Kitu kampu į Muziejų metų programą žvelgę „Kito kampo“ nariai neketino leisti susirnkusiems nuobodžiauti: improvizaciniai vaidinimai, sukėlę nuoširdų žmonių juoką ir įdomios istorijos iš muziejų archyvų, tenkino smalsuolių apetitą.

„Iš Lietuvos Jūsų muziejaus archyvo: 1927 metais lietuvių laivas į Australiją gabeno medieną. Australijoje lietuvių jūrininkai gavo naują užsakymą – iš rytų Afrikos į Angliją atgabenti krovinį. Koks tai krovinys?, – žiūrovų klausė A.Bružas, už teisingą atsakymą pažadėjęs simbolinę dovaną – knygą. O atsakymas nustelbė visų fantaziją – tai buvo paukščių mėšlo krovinys, vadinamas guanu.

„1837 metais Anglijoje buvo sugalvoti geležinkelio bilietai“, – antrino K.Glušajevas, dalindamasis žiniomis iš Geležinkelių muziejų archyvo.

Kad Lietuvoje yra 102 muziejai toli gražu žinojo ne kiekvienas. Tačiau Muziejų metų pristatyme dalyvusieji nuo šiol gali girtis pakankamai giliomis žiniomis apie muziejus.

„2011 metais muziejus aplankė beveik 3 mln. žmonių. Pats lankomiausias – Jūrų muziejus“, – publiką švietėjiškai nuteikinėjo vedantieji.

Humoro jausmo nestokojantys aktoriai atskleidė, kad turistų lankomiausias muziejus yra Genocido aukų muziejus.

„Dažnas japonas, išėjęs iš šio muziejaus nubraukia ašarą“, – tikino aktoriai.

Pakilia nuotaika pavergę žmones, A.Bružas ir K.Glušajevas kvietė lankyti muziejus, jais domėtis ir nuvalyti dulkes nuo eksponatų.

Taigi Muziejų metai be dulkių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius