Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniaus knygų mugėje – dar daugiau vietos muzikai

Vasario 22 – 25 dienomis vyksiančioje Vilniaus knygų mugėje jau ketvirtus metus iš eilės veiks speciali erdvė muzikos mylėtojams. Šiemet asociacija AGATA įrengs didžiausią per savo gyvavimo istoriją „Muzikos salę“, teigiama pranešime žiniasklaidai.
Jurga Šeduikytė
Jurga Šeduikytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos parodų ir kongresų centro pirmoje parodų salėje, 3200 kvadratinių metrų plote, bus įrengtos kelios scenos ir daugiau nei pusė šimto stendų. Čia savo veiklą pristatys šimtai Lietuvos muzikos atlikėjų: roko, hip-hop, elektroninės ir instrumentinės muzikos, dainuojamosios poezijos kūrėjai, klasikinės ir naujosios muzikos orkestrai, operos solistai, bliuzo, džiazo muzikantai bei žinomiausi populiariosios scenos veidai.

„Muzikos salėje“ po vienu stogu susirenka daugybė įvairių žanrų muzikos kūrėjų, leidėjų ir koncertų organizatorių. Keturias dienas čia vyksta gyvos muzikos koncertai, naujausių lietuviškų muzikos albumų pristatymai, diskusijos, neformalūs susitikimai su muzikantais bei didžiausia Lietuvos muzikinės produkcijos mugė.

VIDEO: Muzikos Salė 2017: įspūdžiai

Profesionalioje scenoje per keturias dienas gyvus pasirodymus surengs ir savo naujausius albumus pristatys dešimtys Lietuvos muzikantų. Tarp jų – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Martynas Levickis, Monique, Naujų idėjų kamerinis orkestras, grupė „ba.“, Vladas Bagdonas, Tomas Sinickis.

„Jau tradicija tapusi „Muzikos salė“ yra viena laukiamiausių muzikos švenčių metuose. Kaip knygų autoriams ir leidėjams Vilniaus knygų mugė yra bene svarbiausias renginys ir metų atskaitos taškas, taip ir muzikos atstovams vis reikšmingesniu įvykiu tampa šis susitikimas. O muzikos mėgėjams tai unikali vieta išgirsti lietuvių kuriamą muziką, prisiminti Lietuvos muzikinę istoriją, aptarti vyraujančias tendencijas, atrasti naujus skambesius ar akis į akį sutikti savo mylimą atlikėją“, – kalba „Muzikos salę“ organizuojančios asociacijos AGATA direktorė Agnė Masalskytė.

Pokalbių scenoje žinomi muzikos pasaulio atstovai dalinsis savo mintimis apie naujus albumus, kūrybines patirtis bei rinkos tendencijas. Atvykę į „Muzikos salę“ iš pirmų lūpų galės išgirsti, kaip pokyčius išgyvena muzikiniame kelyje besiskiriantys Jazzu ir Leon Somov. Lilas ir Innomine kalbės apie „leidimą šlykštėtis“ ir kaip jiems pavyksta suburti arenas bendraminčių. O Andrius Kaniava pasakos apie laukiančią premjerą – miuziklą vaikams.

Džiazo gerbėjams šiais metais bus įrengta džiazo alėja su gyvu džiazo klubu. Išskirtinė alėja lauks ir klasikinės muzikos klausytojų. Joje bus transliuojami vieno garsiausių pasaulyje operos teatrų „La Scala“ operų įrašai.

Pirmasias dvi dienas „Muzikos salėje“ moksleivius kvies speciali muzikinė – kūrybinė programa. O savaitgalį scenoje vyks ir patiems mažiausiems muzikos gerbėjams skirti pasirodymai.

Projektą „Muzikos salė“ organizuoja Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA. Projektas iš dalies finansuojamas LR Kultūros ministerijos Kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programos lėšomis. Projektas yra tarptautinės Vilniaus knygų mugės dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius