-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugėje kino ekrane atgis knygos ir jų kūrėjai

Garsių romanų ekranizacijos, dokumentiniai filmai apie rašytojus, poetus, menininkus – Vilniaus knygų mugės Kino salėje viskas susiję su knygomis ir jų kūrėjais.
Kino juosta
Kino juosta / 4.bp.blogspot.com nuotr.

Jau antrus metus mugėje veikianti Knygos kino salė šiemet lankytojams pasiūlys aštuonis dokumentinius ir šešis vaidybinius filmus, taip pat tarptautinio animacinių filmų festivalio „Tindirindis“ filmų rinkinį. Kino mėgėjai išvys dokumentinius filmus apie lietuvių literatūros kūrėjus – V.M.Putiną, J.Biliūną, V.Mačernį, J.Marcinkevičių, apie danų rašytojos Karen Blixen gyvenimą, apie lenkų pedagogo, rašytojo Janušo Korčako tragiškus gyvenimo metus II pasaulinio karo laikais. Taip pat bus parodytas dokumentinis filmas apie jaunimo ekspediciją Tomsko srityje, J.Öhmano dokumentinis filmas apie partizanų vado Juozo Lukšos-Daumanto likimą ir kt.

Vaidybinio kino mėgėjų lauks danų rašytojos Karen Blixen kūrinio „Babetės puota“ ekranizacija, pelniusi „Oskarą“, filmas apie Coco Chanel ir Igorį Stravinskį, H.K.Anderseno pasakos „Laukinės gulbės“ ekranizacija, M.Anderseno-Nexo romano „Pelė užkariautojas“ ekranizacija, pelniusi Kanų auksą bei „Oskarą“, Nobelio premijos laureato norvegų rašytojo Knuto Hamsuno romano „Badas“ ekranizacija, islandų rašytojo M.Gudmundssono romano „Visatos angelai“ ekranizacija ir kt.

Vilniaus knygų mugė šiemet tęs ir kitą tradiciją, kuri ekraną sieja su literatūra ir jų kūrėjais – Rašytojų kampas vėl veiks drauge su Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) studija.  Rašytojų kampe/LRT studijoje visas keturias dienas vyks ne tik renginiai – čia bus filmuojamos laidos, interviu su rašytojais, menininkais, vyks tiesioginės radijo transliacijos iš mugės. LRT kvies lankytojus tapti Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos laidų kūrimo liudininkais, pamatyti intriguojančius laidų kūrimo užkulisius, pabendrauti su garsiausiais LRT laidų vedėjais.

Vilniaus knygų mugė vyks vasario 23-26 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius