-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugės viešnia Sussana Kubelka: meilė mane įkvepia

Po dvylikos metų pertraukos į Vilniaus knygų mugę su skaitytojais susitikti sugrįš pasaulyje pripažinta meilės istorijų autorė Susanna Kubelka. Austrų rašytojos sukurtos istorijos apie moters pasaulį įvairiausiuose gyvenimo tarpsniuose pelnė tūkstančių moterų meilę ir šiandien yra išverstos į 29 kalbas.
Susanna Kubelka
Susanna Kubelka / Organizatorių nuotr.

Didžiausio populiarumo sulaukusios S. Kubelkos knygos „Šiandien madam pareis vėliau“, „Pagaliau per keturiasdešimt. Pasaulis priklauso savimi pasitikinčiai moteriai“, „Ofelija mokosi plaukti“ bei „Sudie, Viena – Bounjour, Paryžiau“ visiems laikams pakeitė moters ir jos vidinio pasaulio vaizdavimą literatūroje. Prieš vizitą į Vilnių autorė pasakoja apie meilę ir gero romano paslaptį.

– Rašote išties jausmingas istorijas. Sakykite, kas jums yra meilė?

– Meilė man yra viskas, ji mane įkvepia ir yra varančioji gyvenimo jėga. Tai ji yra stimulas mano kūriniams.

– Esate įminusi  romano-bestselerio paslaptį. Ar išduosite iš ko susideda geras romanas?

– Be jokios abejonės, geras siužetas romantiškai istorijai yra svarbus, bet be įdomaus charakterio istorija yra niekas. Mano kūriniuose svarbūs abu šie elementai. Rašydama noriu, kad skaitytojas pamiltų mano sukurtą herojų, o jis turi būti žemiškas, toks, kaip ir jis: mylėtų, nekęstų, jaustųsi įskaudintas arba laimingas. 

Manau, kad meilės romanai gali padėti išgyventi sunkius laikus. Jie verčia skaitytojus užsimiršti ir nukeliauti ten, kur jautiesi mylimas, reikalingas. Šis jausmas suteikia jėgų įveikti kliūtis. To siekiu savo knygose.

– Prieš dvylika metų lankėtės Vilniuje, knygų mugėje. Per tą laiką pasikeitė viena skaitytojų karta. Kokį įspūdį anuomet jums paliko vizitas? Ko tikitės šiemet?

Vilnius šiek tiek primena Paryžių, apie kurį kalbu savo knygose

– Vilnius šiek tiek primena Paryžių, apie kurį kalbu savo knygose.  Žmones atsimenu šiltus, mandagius ir  nevengiančius paflirtuoti. Esu tikra, kad miestas pasikeitė išoriškai, bet žmonės tokie pat išliko. Dar iki šiol atsimenu, kad viešbučio kambaryje virš mano lovos kabojo paveikslas, kuriame pavaizduota skęstanti Ofelija. Beveik kaip iš mano romano. Įdomu, kokie sutapimai ir  netikėtumai manęs lauks šįsyk. 

Tiesa, per dvylika metų tikrai pasikeitė skaitytojų karta. Tačiau kiekvienas susitikimas man yra šventė, tad nekantrauju susitikti su Lietuvos skaitytojais jau kitą savaitę.

Nepamirštamas susitikimas su Susanna Kubelka Vilniaus knygų mugėje vyks vasario 20 d., Ilgąjį penktadienį, 19 val. 

Vilniaus knygų mugė lankytojų lauks vasario 19-22 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Renginyje  viešės 28 užsienio svečiai, sugrįš ir su skaitytojais bendraus svetur kuriantys lietuvių autoriai, šimtus knygų pristatys mylimiausi šalies rašytojai ir visuomenės veikėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius