-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus mažajame teatre – „Batraištis“ apie meilę

Kovo 12 dieną Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre – spektaklio „Batraištis, arba Mylėjau, myliu, mylėsiu…“ premjera. Žinomo viduriniosios kartos rusų rašytojo, dramaturgo ir scenaristo Aleksejaus Slapovskio pjesę režisavo jaunosios kartos režisierius Kirilas Glušajevas, scenografas Liudvikas Buklys, kostiumų dailininkė Diana Lozoraitienė, kompozitorius Tomas Stirna.
Spektaklis „Batraištis, arba Mylėjau, myliu, mylėsiu…“
Spektaklis „Batraištis, arba Mylėjau, myliu, mylėsiu…“ / VVMT nuotr.
Temos: 1 Meilė

Spektaklyje vaidina Daumantas Ciunis, Neli Ivančik, Tomas Kliukas, Martynas Nedzinskas, Miglė Polikevičiūtė, Tomas Rinkūnas, Tomas Stirna.

„Labiausia imponuoja tai, kad daugumoje Slapovskio pjesių veiksmas vyksta arba pagrindinio veikėjo vaizduotėje, arba atmintyje. „Batraištyje…“ visas veiksmas vyksta praeityje. Ta akistata su savimi iš pradžių atrodo labai linksma ir žaisminga, bet galų gale prisikapstome prie to, kodėl personažas šiandien jaučiasi blogai, kodėl jis yra nelaimingas“, – apie pjesę kalbėjo K.Glušajevas.

Aleksejus Slapovskis gimė 1957 m. liepos 29 d. Čkalovskoje kaime, Saratovo apskrityje. Iš jo pjesių geriausiai žinomos „Visų pirma, visų antra, visų trečia“, „Dvidešimt septyni“, „Blin 2“, „Nuo raudonos žiurkės iki žalios žvaigždės“, „Mano vyšnių sodelis“, „Pjesė Nr. 27“, „Nuogas kambarys“, „Moteris virš mūsų“, „Ne toks, kaip visi“, „O“, „Vaidinimas apie teatrą“, „Nugalėtojai“. Lietuvoje pastatytos jo pjesės „Pasaulio kraštas“, „Bausti negalima pasigailėti“.

„Savo prisiminimų teatre kiekvienas esame ir autorius, ir režisierius, ir aktorius. Dažniausiai šio teatro scenoje vaidinamas amžinas pirmosios meilės siužetas. Keista: siužetas, atrodytų, seniai išsemtas, o pjesė vis nesibaigia, virsdama tai drama, tai komedija, tai farsu. Turbūt, kol mes gyvi, ji taip ir neturės finalo; tai laimė, ir neviltis...“ – yra sakęs A.Slapovskis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius