Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus mažajame teatre – Paulinos Pukytės knygos pristatymas

Vasario 18 ir 22 dienomis Vilniaus mažasis teatras kviečia į inovatyvių renginių ciklo, skirto pažinčiai su įdomiausia pasaulio literatūra, susitikimus. Šią savaitę didžiausias dėmesys bus skiriamas lietuviams autoriams – vasario 18 d. 20 val. Mažojo teatro kavinėje vyks Paulinos Pukytės knygos „Bedalis ir labdarys“ pristatymas, jame dalyvaus knygos autorė Paulina Pukytė, režisierė Gabrielė Tuminaitė, aktoriai Elžbieta Latėnaitė, Almantas Šinkūnas, Tomas Stirna.
Paulina Pukytė
Paulina Pukytė / Organizatorių nuotr.

Paulinos Pukytės knygos „Bedalis ir labdarys“ pristatymą inicijuojanti režisierė Gabrielė Tuminaitė pabrėžia, kad Mažojo teatro dėmesys šiuolaikinei literatūrai, naujausiems lietuvių literatūros autoriams nėra atsitiktinis. Pasak režisierės: „Šiuolaikinis teatras naujausioje literatūroje ieško šiandienos pasaulio, bei atranda daugybę naujų idėjų ir meninių užduočių.“

Net literatūros kritikai aptardami P.Pukytės knygą vadina ją auditorine, verta būti ne tik perskaityta, bet ir išgirsta.

Režisierė G.Tuminaitė pabrėžė jos manymu didžiausias „Bedalio ir labdario“ vertybes, skatinančias šiuolaikinį teatrą sufokusuoti dėmesį į taip meistriškai žanrą bei dialogo konstravimo subtilybes įvaldžiusią autorę: „Bedalis ir labdarys“ sudomina visų pirma tikslia ir išradinga forma.

Kūrinys išlietas iš trumpų literatūrinių etiudų sužavi lengvumu ir meistriškai didėjančia emocine įtampa, budistiška švara ir besiplečiančios vienatvės, likimo, nykimo temomis. Šis kūrinys turi paslaptį, atmosferą, emociją, tvirtą siužetą, yra lakoniškas, sukauptai intensyvus ir labai tikslus. „Bedalis ir labdarys“ kaip reta šiuolaikiniame lietuvių literatūros kontekste griežta forma, bet labai jautriu turiniu išsiskiriantis kūrinys.“

2014 metais leidyklos „Apostrofa“ išleistoje P.Pukytės knygoje „Bedalis ir labdarys“ dialogų ir monologų forma pasakojamos tikroviškos, bet kartu ir neįtikėtinos istorijos apie bendravimo absurdą, apie amžiną nesusikalbėjimą ir tarpusavio nesupratimą, apie ilgesį, apie gyvenimą niekad neišsisklaidančioje kalbinėje migloje ir svetimos kultūros pelkėje, apie savo kalbos praradimą ir troškimą tą kalbą susigrąžinti. Knygoje ir viršelyje panaudotos iliustracijos – tai autonomiškas Paulinos Pukytės kūrinys (15 rastų piešinių), egzistuojantis greta teksto, tačiau drauge su juo sudarantis nedalomą projekto visumą.

Paulina Pukytė: „Mano knygos veikėjai nesusikalba dėl to, kad aš jiems neleidžiu susikalbėti. Kodėl neleidžiu? Todėl, kad nesusikalbėjimas man yra įdomus“.

Kitas renginys – vasario 22 d. 18 val. Mažojo teatro kavinėje  apie tikrąsias ir išgalvotas odisėjas kalbėsis už Lietuvos ribų gyvenantys skirtingų kartų (arba skirtingų patirčių) autoriai Dalia Staponkutė (Kipras) ir Antanas Šileika (Kanada). Vakarą veda Ramūnas Gerbutavičius. Vakarą Mažasis teatras organizuoja kartu su Lietuvos kultūros institutu.

Abu renginiai nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius