Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus paveikslų galerijoje – knygos apie dailininkę Barborą Didžiokienę pristatymas

Ketvirtadienį, vasario 2 d., 17 val. Vilniaus paveikslų galerijoje, Chodkevičių rūmuose (Didžioji g. 4) vyks knygos „Barbora Didžiokienė: mažosios dailininkės prisiminimai“ pristatymas.
Knyga „Barbora Didžiokienė: mažosios dailininkės prisiminimai“
Knyga „Barbora Didžiokienė: mažosios dailininkės prisiminimai“ / Knygos viršelis

Barboros Didžiokienės (1896–1976) gyvenimo aprašymas, saugomas Kaune, Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, Barboros ir Vlado Didžiokų archyve, yra unikalus, dar nepakankamai nagrinėtas dailėtyros šaltinis. Tai ne rašytojos, o moters ir dailininkės tekstas. Jis sudarytas iš dviejų itin kontrastingų dalių: valiūkės peterburgietės Varios (Varvaros Gorochovos) nerūpestingos mergystės ir Barboros Didžiokienės skausmingos moterystės/motinystės tarpukario Lietuvoje.

Gyvenimiška 80 metų jos kelionė iš tiesų įspūdinga: iš rusų kultūros sidabrinio amžiaus (simbolizmo, moderno) į sovietinio laikotarpio metų kemsyną su tarpine stotele anuomet nepriklausomoje Lietuvoje. Šioje knygoje rašoma apie Barboros jaunystę – su mergystės svajonėmis, čiuožyklomis, įraudusiais įkaitusiais žandais ir laukinio žvėrelio apetitu.

Knygos pristatyme dalyvaus jos sudarytoja Ramutė Rachlevičiūtė, istorikė prof. Dalia Leinartė, aktorė Birutė Mar, dailės istorikai Justina Augustytė ir dr. Helmutas Šabasevičius, muzikantės Marija Berezina (smuikas), Liucija Vlasenko (akordeonas). Skambės P. Černeckio „Senovinis romansas“, J. Derbenko „Romantinė preliudija“, A. Aliabjevo „Lakštingala“, B. Bonsoro „Valsas ir Serenada“, G. Sviridovo  romansas iš muzikinių iliustracijų A. S. Puškino apysakai „Pūga“, V. Vlasovo „Bosa Nova“,  A. Piazzollos „Libertango.“

Pristatymo metu bus galima įsigyti knygą. Taip pat knygą galima įsigyti Lyčių studijų centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius