-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Rotušėje – Italijos ambasados solidarumo Ukrainai koncertas

Italijos ambasada Lietuvoje, kartu su tarptautine Vilniaus moterų asociacija IWAV, kviečia į labdaros koncertą, skirtą paremti Rusijos puolamą Ukrainą. Koncertas, kuriame neatlygintinai dalyvaus būrys talentingų atlikėjų, įvyks Vilniaus Rotušėje balandžio 6 d. 18.30 val. Žiūrovai paremti Ukrainą galės dalyvaudami loterijoje bei aukcione. Prizus padovanojo neabejingi lietuviai iš įvairių šalių, tarp jų – Italijoje gyvenanti Lietuvos dviračių čempionė Edita Pučinskaitė ir žinomas dailininkas Algis Kriščiūnas. Italijos ambasadorius Lietuvoje Diego Ungaro portalui ITLIETUVIAI.IT pabrėžė, kad visos paramos inciatyvos – be galo reikalingos.

Prie daugybės solidarumo Ukrainai iniciatyvų prisijungė ir Italijos ambasada Lietuvoje, Vilniaus Rotušėje balandžio 6 d. organizuojanti paramos koncertą „Slava Ukraini“. Jame muzikos ir šokio pasirodymus dovanos talentingi Lietuvos atlikėjai, dėl kilnaus tikslo prie koncerto prisidėti sutikę neatlygintinai. Renginį ves Vytautas Rumšas ir Eglė Kernagytė. Ambasados atstovai sako, kad šis renginys yra visų – organizatorių, partnerių bei koncerto atlikėjų – solidariai išreikštas palaikymas Ukrainai karo metu.

Pasak Lietuvoje reziduojančio Italijos ambasadoriaus Diego Ungaro, Italija tvirtai remia karinę Rusijos agresiją patiriančią Ukrainą, ne tik priimdama pabėgėlius ir teikdama humanitarinę pagalbą, bet ir prisidėdama prie įvairių labdaros iniciatyvų.

Italijos ambasados Lietuvoje nuotr./Italijos ambasadorius Lietuvoje Diego Ungaro
Italijos ambasados Lietuvoje nuotr./Italijos ambasadorius Lietuvoje Diego Ungaro

„Visi artistai koncerte Vilniaus rotušėje sutiko pasirodyti neatlygintinai. Mūsų tikslas – surinkti lėšų tragišką laikotarpį išgyvenančiai ukrainiečių tautai, civiliams, palikusiems šalį ir tiems, kurie pasiliko bombarduojamuose miestuose. Išreikšti solidarumą – ne tik mūsų moralinė, politinė, bet ir pilietinė pareiga. Su įvairiomis paramos inciatyvomis tiek lietuviai, tiek italai, tiek visa Europa tarsi įsitraukė į labai kilnias lenktynes. Visi esame labai susirūpinę tuo, kas vyksta šalia mūsų, Europos bendrijos, namų durų. Visi esame mobilizavę savo pajėgas. Italija jau priėmė 50 000 Ukrainos pabėgėlių, Lietuva – virš 30 000. Todėl teikti pagalbą yra būtina. Visos solidarumo iniciatyvos – labai reikalingos“, – pabrėžė Italijos ambasadorius Lietuvoje Diego Ungaro.

„Su įvairiomis paramos inciatyvomis tiek lietuviai, tiek italai, tiek visa Europa tarsi įsitraukė į labai kilnias lenktynes. Visi esame labai susirūpinę tuo, kas vyksta šalia mūsų, Europos bendrijos, namų durų“, – sako Diego Ungaro.

Visos renginio metu suaukotos lėšos bus skiriamos įvairioms, paramą ukrainiečiams teikiančioms organizacijoms. Taip pat Vilniaus mokyklai „Varnų sala“, priėmusiai ukrainiečių mokytojus ir mokinius.

„Parama bus skiriama „Caritui”, Kraujo donorystės organizacijoms ir „Varnų salai“, jau priglaudusiai 100 ukrainiečių vaikų ir mokytojų ir ketinančiai priimti dar daugiau. Čia dirbantys mokytojai iš Ukrainos neturi jokios finansavimo ir moko vaikus beveik be atlygio, tad pakviesime juos į renginį ir skirsime dalį surinktų pinigų, – sakė Italijos ambasados Lietuvoje renginių organizatorė Aurelija Matulevičiūtė. – Mintis surengti šį koncertą mums, kaip ir daugumai pasaulyje žmonių, kilo jaučiant empatiją ir svetimo skausmą. Sunku matyti vaikus, šeimas, netekusius namų ir visko, ką turėjo. Jei savo veiksmais galime prisidėti prie geresnio jų gyvenimo, tuomet taip ir darykime. Tikrai džiugu, kad į prašymą prisidėti prie šios iniciatyvos atsiliepė garsiausi Lietuvos atlikėjai, menininkai, sportininkai, TV laidų vedėjai.”

Prisidėti prie paramos Ukrainai bus galima dalyvaujant aukcione ir loterijoje. Įvairius prizus padovanojo neabejingi lietuviai iš Lietuvos, Italijos ir kitų pasaulio šalių. Pasak koncerto organizatorių, bus galima laimėti Algio Kriščiūno, Editos Pučinskaitės, prof. Jolantos Talaikytės, Vytauto Poškos ir kitų žymių profesionalų prizus.

Svarbiausias gyvenimo pergales simbolizuojančius dviratininko marškinėlius su autografu padovanojusi, Italijoje gyvenanti Lietuvos dviračių čempionė Edita Pučinskaitė sako, kad prisidėti prie pagalbos rinkimo sutiko nedvejodama.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Edita Pučinskaitė
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Edita Pučinskaitė

„Kartais jaučiu beveik fizinį skausmą ir išgyvenu vidinį bejėgiškumą, stebėdama situaciją Ukrainoje. Manau, kad šią būseną išgyvena daugelis – tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Manau, kad kiekvienas iš mūsų vienaip ar kitaip gali ir turi prisidėti. Marškinėliai, kuriuos jau išsiunčiau į Vilnių, nėra laimėti. Jie pagaminti specialiai paramos ir labdaros aukcionams bei loterijoms, skirtoms paremti vaikus. Marškinėliai simbolizuoja visas pagrindines mano pergales: 1998 m. Tour de France titulą (geltona spalva – Tour de France lyderio spalva), 2006 ir 2007 m. Giro D’Italia titulus (važybų lyderio marškinėlių spalva – rožinė), horizontalios vaivorykštės spalvos baltame fone dviračių sporte reiškia Pasaulio čempionato pergalę“, – portalui ITLIETUVIAI.IT sakė tituluočiausia Lietuvos dviratininkė.

Balandžio 6 d. 18:30 val. Vilniaus Rotušėje vyksiančiame paramos koncerte pasirodys: operos solistas Steponas Zonys (baritonas), M.K. Čiurlionio styginių kvartetas, Nerijaus Juškos baleto mokyklos mokiniai, Baltijos gitarų kvartetas, Vilniaus tango teatras, atlikėja Aika (Jekaterina Fiodorova) (vokalas), su specialiai šiam renginiui suformuotu muzikantų sąstatu: Aurelija Matulevičiūtė (akordeonas), Andrius Murencevas (gitara), Julija Bendikaitė (bosinė gitara), Titas Jukšta (būgnai); jaunosios pianistės, tarptautinių konkursų laureatės Kajai ir Klėjai Kašubaitės; Aistei Bružaitė (kanklės) ir jos dukrytė Akvilė Ališauskaitė (vokalas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius