Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos mokiniai papuošė Gerontologijos ir reabilitacijos centrą

Nuvilnijus Kalėdiniam šurmuliui, pasitikome Naujuosius. Ne visiems jie būna linksmi ir šviesūs... Ypač dėmesio ir gyvenimo spalvų stokoja vieniši, senyvi ar ligoti žmonės, susibūrę po globos namų stogu.
Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos mokinių darbai Gerontologijos centre
Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos mokinių darbai Gerontologijos centre / Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos nuotr.

Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokykla (vadovė Jūratė Stauskaitė) jau kelinti metai šventiniu laikotarpiu dovanoja šventes jų stokojantiems ir išsiilgusiems. Šįkart visas būrys mokyklos mokinių sukūrė virš 20-ties didelio formato įspūdingų paveikslų, kuriais išpuošė Vilniaus m. gerontologijos ir reabilitacijos centro koridorius ir valgyklą. Joje kasdien susiburiantys senoliai nuo šiol matys ryškias vaikiška ranka nuspalvintas gėles, vaisiais ir tortais nukrautus stalus, iš ąsočių pilamą girą, margais indais ir raštuotomis staltiesėmis išpuoštą buitį...  Iš gyvybingų paveikslų trykštanti spalvinga vaikystė lydės centro gyventojus ir kvies prisiminti gerumą.

Mokykla jau yra išdabinusi Vilniaus Vaikų ligoninę, Vilniaus gimdymo namus, Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę, Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio kliniką ir kt.

Ši tradicija bus tęsiama tol, kol dar bus nykokų ar apleistų sienų, tarp kurių gyvena gyvenimo išsiilgę ar nuo jo pavargę žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius