-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniečiai kviečiami kraujo donorais tapti skambant gyvai muzikai

Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami penktadienio vakarą praleisti kiek kitaip nei įprasta. Visi norintys tapti kraujo donorais tądien tai galės padaryti skambant gyvai muzikai.
Simas Juodviršis
Kraujo donorystė / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Renginio organizatoriai, prisijungę prie projekto „Mąstyk alternatyviai“, nusprendė kraujo donorus pakviesti duoti kraujo skambant gyvai muzikai ir ramiai gurkšnojant arbatą.

Pati idėja yra tiesiog kitaip praleisti penktadienio vakarą darant gerus darbus ir klausant kokybiškos gyvos muzikos

Donorai bus laukiami Vilniaus mokytojų namuose nuo 18.30 val. Akcijos organizatoriai pasakoja, kad į renginį kviečiami ne tik jau patyrę donorai, bet ir tie, kurie kraujo paaukos pirmą kartą.

„Į renginį atvyks Nacionalinio kraujo centro mobilioji komanda. Jie papasakos apie donorystę, atsakys į visus rūpimus klausimus ir paneigs visus esamus mitus.

Pati idėja yra tiesiog kitaip praleisti penktadienio vakarą darant gerus darbus ir klausant kokybiškos gyvos muzikos“, – sakė renginio organizatorius Vaidas Markelevičius.

Kristinos Sereikaitės nuotr./Vaidas Markelevičius
Kristinos Sereikaitės nuotr./Vaidas Markelevičius

Scenoje bus galima išvysti solistes Laurą ir Živilę, kurių muzika nėra tiesiog dainuojamoji poezija. Organizatorių teigimu, tai veikiau smagus muzikinis užtaisas.

„Dvi žavios merginos jus pakylės bei pradžiugins, todėl garantuojame, kad po jų pasirodymo pasijusite gerokai laimingesni nei buvo prieš tai“, – sako organizatorius.

Taip pat į sceną žengs „Future Funk“ grupė, kuri neapsiribos vien „Funk“ stiliumi, bet klausytojams pateiks ir nemažą roko dozę.

Renginyje taip pat pasirodys ir atlikėja „Artima“. Ji kraujo donorams skirs nuoširdžias ir tikras savos kūrybos dainas, gimusias per pastaruosius trejus metus. Tai dainos, kurios iki šiol nebuvo sukurtos, o tik užrašytos. „Artima“ kūryba – ne tik dainos. Tai apdainuotos istorijos, kurios iš tiesų įvyko.

Nuotr. iš Laura ir Živilė „Facebook“ paskyros/Laura ir Živilė
Nuotr. iš Laura ir Živilė „Facebook“ paskyros/Laura ir Živilė

„Groti norinčių grupių ir atlikėjų atsirado daugiau nei galėjome priimti groti.

Dalia Grybauskaitė dėkojo už atsakingą pilietinę poziciją ir gražią idėją.

Pasirodo, kad muzikos žmonėms tokios idėjos ir vertybės nėra svetimas dalykas. Jie mielai sutinka groti nemokamose akcijose.

Taip pat nelikome nepastebėti ir prezidentės. Būtent Jos Ekscelencija Dalia Grybauskaitė dėkojo už atsakingą pilietinę poziciją ir gražią idėją. Žinoma, pirmieji, kurie patikėjo mūsų idėja, yra Vilniaus mokytojų namai. Prisiglausime po jų stogu“, – pasakojo V.Markelevičius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Donorystės akcija
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Donorystės akcija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius