-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniečiai vėl turi progą pažinti norvegų kultūrą

Vilniuje prasidėjo daugiau nei mėnesį truksiantis renginių ciklas „Norvegijos dienos Lietuvoje 2011“. Per šį mėnesį bus siekiama supažindinti Lietuvos žmones su norvegų kultūra, bei Norvegijos verslininkų indėliu į Lietuvos ekonomikos vystymą.
„Norvegijos dienos Lietuvoje 2011“
„Norvegijos dienos Lietuvoje 2011“ / Renginio plakatas

Norvegijos Karalystės ambasadorius Lietuvoje Leifas Arne Ullandas sako, kad renginiai yra labai įvairūs ir kiekvienas norintis susipažinti su skandinavų kultūros atstovais, išsirinks sau tinkamą renginį. Vilniečiai ir miesto svečiai turės galimybę išgirsti ne tik norvegiškų ir lietuviškų būgnų derinį, samių dainas, norvegų  choro bei vokalinio ansamblio pasirodymą Pranciškonų vienuolyno bažnyčioje, bet ir elektroninės pop muzikos atstovų koncertus.

Be pramoginės dalies renginių, per „Norvegijos dienas Lietuvoje 2011“ vyks seminarai ir konferencijos. „Žaliųjų pramonės inovacijų nauda verslui: norvegiškas požiūris“ seminaro metu bus kalbama apie žaliųjų pramonės inovacijų įtaką verslui, ypatingą dėmesį skiriant energetikos, statybų ir atliekų perdirbimo sektoriams.

Televizijos bokšte organizuojamas seminaras „Norvegija ir Lietuva prieš 20 metų“, bus skirtas paminėti dviejų valstybių diplomatinių santykių atkūrimo dvidešimtmečiui. Seminare bus diskutuojama apie dramatiškus įvykius Lietuvoje 1990–1991 m. ir Norvegijos bei norvegų vaidmenį juose.

Diplomatinių santykių atkūrimo 20-metis

„Norvegijos dienos Lietuvoje 2011“ turi ypatingą reikšmę, nes šiemet yra minimas Lietuvos ir Norvegijos diplomatinių santykių atkūrimo dvidešimtmetis. Šis renginių ciklas Lietuvoje organizuojamas jau antrą kartą, nes jaučiame, kad Lietuvos gyventojai rodo didelį susidomėjimą Norvegijos kultūra ir visuomene“, – sako Norvegijos Karalystės ambasadorius Lietuvoje Leifas Arne Ullandas.

Oficialus „Norvegijos dienų Lietuvoje 2011“ atidarymas vyko penktadienį Užupyje, kur atidengta Užupio Respublikos konstitucija norvegų kalba. Šiuo metu Užupio konstituciją galima perskaityti lietuvių, prancūzų, lenkų, rusų, baltarusių, gruzinų, vokiečių ir norvegų kalbomis.

Daugiau informacijos apie norvegų dienų renginius galite rasti oficialiame Norvegijos ambasados internetiniame puslapyje www.norvegija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius