Kuo daugiau saldainų atsinešama, tuo į daugiau įdomių pasaulio „karvučių“ 10 min. trukmės šventėje išmainoma.
„Karvutėmis“ vadiname viską, kas pagaminama iš pieno ir cukraus: karamelę, irisus, „Rududu“, „Toffi“, „Fudge“ ir pan. Naminių „karvučių“ receptų rasite: www.karvutes.lt.
Saldžiausioje Vilniaus šventėje pritaikomas vienas lietuvių identiteto elementas – tąsios vaikystės „karvutės“. Tai daroma tam, kad būtų skatinamas bendravimas ir atsivėrimas kitam, kad būtų priminta, jog esame stiprūs tuo, kas mus tarpusavyje sieja.
„Jei sugebėsime pasikeisti saldainiais ir nuoširdumu su nepažįstamaisiais, tuomet nebus neįveikiamų kliūčių. Nes būtent tokiu keliu einame spręsdami gyvenimo situacijas: atsiverdami kitiems, žvelgdami toliau nei „aš ir mano norai“ – kartą pasakė Mindaugas Stiklas, „karvučių“ mėgėjas, į renginį pasiruošęs ateiti su itališkomis „karvutėmis“.