Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje ir Jurbarke – literatūros forumas

Rugpjūčio 20–23 dienomis Vilniuje ir Jurbarke jau aštuntąjį kartą rengiamas tarptautinis literatūros forumas „Šiaurės vasara“.
Aistė Smilgevičiūtė
Muzikinėje programos dalyje pasirodys A.Smiglevičiūtė. / Organizatorių nuotr.

Šių metų forumo tema – „Literatūra be kabučių: prarandamos kokybės beieškant.“ Forume dalyvauja ne tik rašytojai, kritikai, bet ir literatūros mokslininkai, filosofai, tie, kas net vizualiosios kultūros amžiuje be geros knygos neįsivaizduoja savo laisvalaikio. Forumo seminaruose ir vakaro skaitymuose dalyvaus svečiai iš Lietuvos, Estijos, Danijos, Švedijos, Suomijos ir Norvegijos.

Šiemet į Jurbarko tarptautinį literatūros forumą rašytojus, literatūrologus, kritikus, filosofus pakviesime meistriškai sukurto teksto malonumui. Literatūrologai, kritikai iš užsienio kalbės apie savo šalių autorius, kurie yra sukūrę savo stilių, atpažįstami iš kelių sakinių, nepamėgdžiojami, pasipriešinę laikui.

Ketvirtadienį (20 d.) 19.00 val. forumo atidarymo renginys vyks „Havana Social Club“ Vilniuje. Atidarymo renginyje dalyvaus Danutė Kalinauskaitė, Rimvydas Stankevičius,  Berk Vaher (Estija), dainuos Aistė Smilgevičiūtė.

Penktadienį (21 d.) renginys persikels į Jurbarką. Visą savaitgalį Jurbarko krašto muziejuje vyks seminarai, literatūros skaitymo ir muzikos vakarai. Čia bus skaitomi Hanso Christiano Anderseno, Tovės Jansson, Nikolajaus Baturino, Magnuso Hendlundo ir kt. tekstai. Seminaruose kalbės Arvydas Šliogeris, Jūratė Baranova, Giedrė Šmitienė, Solveiga Daugirdaitė, kiti literatūrologai ir skaitytojai, o džiazo improvizacijos skambės Kęstučio Vaiginio projekte. Muzikiniame projekte dalyvauja muzikantai iš Ispanijos Aleix de Gispert ir Celeste Alias.  Renginiai „Havana Social Club“ ir Jurbarko krašto muziejuje nemokami.  
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius