Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje ir Kaune – operos ir dramos monologai

Styginių orkestras Camerata Klaipėda ir svečiai iš Rusijos kviečia spalio 25d. Kaune, VDU didžiojoje salėje ir spalio 26d. Vilniuje, Lietuvos rusų dramos teatre, paklausyti prancūzų operos ir dramos monologų sujungtų puikia klasikine muzika.
Camerata Klaipėda
Camerata Klaipėda

Prancūzų kompozitoriaus Francis Poulenc mono opera „Žmogaus balsas“ ir dramaturgo Marsel Mitua mono spektaklis „Akomponiatorius“ dėl veikėjų panašių tragiškų išgyvenimų – aukojimosi dėl meilės ir patiriamos vienatvės šaltumo ir beviltiškumo – apjungiami viename pasirodyme ir įgauna naują išskirtinį pavidalą. Tai rusų dirigento Igorio Novikovo idėja, kuris glaudžiai jau keletą metų bendradarbiauja su Camerata Klaipėda.

Francis Poulenc mono operoje „Žmogaus balsas“ vienintelė veikėja – Ji. Jauna moteris palikta savo mylimojo, niekaip nenori pripažinti likusi vieniša ir su viltimi laukia jo skambučio. Jo sulaukusi klausosi vyro melo, veda pokalbį apie nereikšmingus dalykus tuo pačiu slėpdama vidinę įtampą ir beveik emocinį išsekimą.

Marsel Mitua dramoje „Akomponiatorius“ veikėjas – muzikantas. Jis slepia savo talentą dėl savo kuklumo ir netalentingo kolegos, su kuriuo dirbo visą gyvenimą, ir tik sau tuščioje salėje sugeba prisipažinti esantis tikru genijumi taip pasmerkdamas savo karjerą dėl draugo.

Veikėjos telefoniniai pokalbiai ir vyro monologai išpildomi kartu skambant ir muzikai iš F.Pulenc mono operos „Žmogaus balsas“, tampa jungiamaisiais siužetų motyvais. Taip keičiantis monologais sustiprinami vaizduojami veikėjų psichologiniai ir dvasiniai išgyvenimai.

Pasirodymas įmantria scenografija, dekoracijomis ar atlikėjų mizanscenomis nebus išpildytas. Atlikėjai muzika, monologais, o ne papildomomis vaizdinėmis priemonėmis, perteiks veikėjų būseną ir taip sieks kuo tikroviškesnio kūrinių pateikimo ir interaktyvaus ryšio su publika.

Styginių orkestro „Camerata Klaipėda“ meno vadovas Vilhelmas Čepinskis apie pasirodymą: „Mano vadovaujamam orkestrui tai didžiulė garbė jau nebe pirmą kartą dirbti su šiais atlikėjais. Kiekvienam muzikos ir dramos mylėtojui bus įdomu pamatyti šį išskirtinį projektą, kurį kuriant net gi atsiskleidė dirigento I.Novikov kitas, dar vienas – aktorystės – talentas.“

Moters monologą atliks Maskvos valstybinės akademinės filharmonijos solistė Jekaterina Klementiava.

Vyro vaidmenį atliks šio projekto autorius, dirigentas Igor Novikov, kuris tuo pačiu scenoje ir vadovaus Vilhelmo Čepinskio orkestrui Camerata Klaipėda, muzikantai atliks F.Poulec operą.

Vienos dalies, pusantros valandos trukmės pasirodymas. Monologai vyks rusų kalba.

Bilietus galima įsigyti:

Kaune – Kauno valstybiniuose muzikiniame ir dramos teatruose. Vilniuje – Tiketa bilietų platinimo vietose ir www.tiketa.

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius