Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniuje įvyko paskaita ieškanti atsakymų į klausimus: „Kodėl Vilnius ten, kur jis yra, ir kodėl toks, koks yra?“

2022 m. rugsėjo 20 d. 18 val. Vilniaus rotušėje įvyko dr. Oksanos Valionienės paskaita „Kodėl Vilnius ten, kur jis yra, ir kodėl toks, koks yra?“ Apie tai rašoma pranešime spaudai.
Paskaita
Paskaita / Organizatorių nuotr.

Kuomet iš ankstyvojo urbanizacijos branduolio Vilnius virto brandžiu Europos miestu? Kada Vilniuje ėmė formuotis šiuolaikinio senamiesčio pagrindas?

Kurį amžių galima laikyti Vilniaus auksiniu laikmečiu? O kuriame šimtmetyje miestą apgaubė tamsiausios sutemos? Kuomet Vilniaus siluetas neteko viduramžių miesto bruožų? Kaip ir kada Vilnius tapo tuo, kuo yra šiandien?

Organizatorių nuotr./Paskaita
Organizatorių nuotr./Paskaita

Šiuos ir kitus klausimus savo paskaitoje „Kodėl Vilnius ten, kur jis yra, ir kodėl toks, koks yra?“ kėlė bei atsakymų į juos ieškojo archtektė ir istorikė dr. O.Valionienė parašiusi įvairiais aspektais išskirtinę lietuviškosios istoriografijos kontekste knygą „Viduramžių Vilnius. Erdvės evoliucija (XIII a. vidurys – XVI a. pirmas ketvirtis)" (Lietuvos istorijos instituto leidykla, 2019).

VIDEO: Dr. Oksanos Valionienės paskaita „Kodėl Vilnius ten, kur jis yra, ir kodėl toks, koks yra?“

Ši paskaita – pirmasis ciklo „Kelionė per septynis Vilniaus amžius“ renginys. Nuo 2022 metų rugsėjo iki 2023 m. gruodžio, kiekvieną mėnesį, Lietuvos istorijos instituto mokslininkai Vilniaus rotušėje pasakos apie lemtingus mūsų valstybės sostinės įvykius bei procesus, išskirtines asmenybes kūrusias miesto veidą, Vilniaus vaidmenį Lietuvos visuomenės ir valstybės istorijoje.

Paskaitų ir diskusijų ciklą „Kelionė per septynis Vilniaus amžius“ rengia Lietuvos istorijos institutas ir Vilniaus rotušė.

Informacinis šių renginių ciklo rėmėjas: portalas 15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius