-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje įvykusioje finalinėje meno #reanimacijoje – Erica Jennings naujos dainos pristatymas

Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos Pilaitės r. filiale nugriaudėjo gaivinanti jau ketvirtoji ir paskutinė šį rudenį #reanimacijos meno liūtis. Pilaitės bendruomenę subūręs Jurgis Didžiulis kartu su ypatinga vakaro viešnia – Erica Jennings – atliko ne vieną garsų kūrinį, o vakaro kulminacija tapo naujai sukurta dueto daina „Leading Me Home“.

Pilaitės r. viešojoje bibliotekoje tą vakarą kartu su Beepart kūrybinių dirbtuvių savanoriais vietos bendruomenė įžiebė rudeniškų šviesos girliandų puokštę. Jaunieji bibliotekos lankytojai čia pat iš knygų kūrė mažus popierinius žibintus ir jais puošė biblioteką.

Kartu su Jurgiu Didžiuliu ir meno #reanimacijos komanda į Pilaitės kiemus išplaukė ir 50 šviečiančių skėčių orkestras. Pasveikinę iš darbo grįžtančius Pilaitės rajono gyventojus, meno #reanimatoriai bibliotekoje surengė finalinę šio rudens meno intervenciją.

„Pagal Jurgio ir Erica‘os dueto muziką šoko visa biblioteka. Matau, kad susirinkusios jaunos šeimos su vaikais jau įsitikino, kad biblioteka yra ne tik knygų namai, bet ir vieta, kurioje žmonės susirenka bendrauti, kurti ir džiaugtis vieni kitais“, - finaliniame renginyje pasidžiaugė Jurgis Didžiulis. 

„Jau sulaukiame iš pačių bibliotekų ir jų bendruomenių prašymų surengti daugiau #reanimacijų bibliotekose. Jurgis Didžiulis kartu su komanda ir bibliotekomis sukūrė naują impulsą save realizuoti išeinant už tradicinių veiklos rėmų. 

Dabar metas pačioms bibliotekoms perimti iniciatyvą ir suteikti savo bendruomenei daugiau įdomių ir įtraukiančių veiklų“, - kalbėjo Renata Surovec, projekto „Bibliotekos pažangai 2“ ryšių su visuomene ir atstovavimo koordinatorė.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos įgyvendinamo projekto „Bibliotekos pažangai 2“ šį rudenį inicijuotame meno #reanimacijos konkurse buvo siekiama parodyti, kaip bibliotekos prisideda prie vietos bendruomenių gyvavimo, skatina žmonių bendradarbiavimą ir bendrą kūrybos procesą.

Su šūkiu „Čia kuria bendruomenės!“ meno #reanimacijos komanda taip pat lankėsi Kriaunų miestelio (Rokiškio r.), Joniškio (Šiaulių r.) ir Birštono bibliotekose. 

Pirmoji meno #reanimacija Kriaunose: 

VIDEO: Meno #reanimacija Kriaunų bibliotekoje

Antroji meno #reanimacija Joniškyje: 

VIDEO: Meno ‪#‎reanimacija‬ Joniškio J. Avyžiaus viešojoje bibliotekoje

Trečioji meno #reanimacija Birštone: 

VIDEO: Meno #reanimacija Birštono viešojoje bibliotekoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius