-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje karaliauja Sankt Peterburgas

Sostinėje nuo trečiadienio karaliauja „Sankt Peterburgo dienos Vilniuje“. Vilniečiams iš Rusijos atvykusi gausi delegacija siūlo susipažinti su Sankt Peterburgo kultūra.
„Sankt Peterburgo dienas Vilniuje“ šeštadienį užbaigs „Sankt Peterburgo Marijos teatro pasirodymas“, kuriame dalyvaus žymūs Rusijos baleto šokėjai.
„Sankt Peterburgo dienas Vilniuje“ šeštadienį užbaigs „Sankt Peterburgo Marijos teatro pasirodymas“, kuriame dalyvaus žymūs Rusijos baleto šokėjai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilnius su Sankt Peterburgu aktyviai bendradarbiauja nuo 2003 metų, o 2006 m. pasirašytas Vilniaus miesto savivaldybės ir Sankt Peterburgo vyriausybės susitarimas dėl bendradarbiavimo prekybos ir ekonomikos, mokslo ir technikos, humanitarinėje ir kultūros srityse.

Šiemet į Vilnių atvykusi gausi Sankt Peterburgo delegacija, kuriai vadovauja vicegubernatorė Ala Manilova, vilniečiams ir miesto svečiams pristato rusų kultūrą.

Trečiadienį vilniečiai jau turėjo galimybę aplankyti du renginius: Rusų dramos teatre buvo parodytas „Formaliojo teatro“ spektaklis „Tarp šuns ir vilko“, o Šv. Kotrynos bažnyčioje vyko muzikos grupės „Akvarium“ koncertas.

Penktadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje bus surengtas Andrejaus Kondakovo džiazo trio vakaras, o teatro mėgėjus kvies teatro „Baltijskij Dom“ spektaklis „Palaidokit mane už grindjuostės“.

„Sankt Peterburgo dienas Vilniuje“ šeštadienį užbaigs „Sankt Peterburgo Marijos teatro pasirodymas“, kuriame dalyvaus žymūs Rusijos baleto šokėjai.

Kelias dienas bus demonstruojamo foto parodos. Nuo trečiadienio iki penktadienio Rusų dramos teatro fojė vyks Valerijaus Plotnikovo paroda „Portretai ir veidai“, o penktadienį ir šeštadienį Operos ir baleto teatro fojė bus galima pamatyti parodą „Sankt Peterburgas. Laikmečių dialogas“.

„Sankt Peterburgo dienų Vilniuje“ programa:

Spalio 9 d.
18.00 val.
Andrejaus Kondakovo džiazo trio
ŠIUOLAIKINIO DŽIAZO VAKARAS
Šv. Kotrynos bažnyčia
19.00 val.
Teatras-festivalis BALTIJSKIJ DOM, rež.  Igor Koniajev
Pavel Sanajev. Spektaklis PALAIDOKIT MANE UŽ GRINDJUOSTĖS
Rusų dramos teatras

Spalio 10 d.
19.00 val.
SANKT PETERBURGO MARIJOS TEATRAS
IŠKILMINGAS ŽYMIŲ BALETO ARTISTŲ KONCERTAS
Operos ir baleto teatras

Spalio 7– 9 d.
Valerij Plotnikov. Fotografijų paroda PORTRETAI IR VEIDAI
Rusų dramos teatras, fojė

Spalio 9–10 d.
Fotografijų paroda SANKT PETERBURGAS. LAIKMEČIŲ DIALOGAS
Operos ir baleto teatras, fojė
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius