Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje, Kaune ir Druskininkuose – pažintis su egzotiška Korėjos kultūra

Liepos 9–11 d. vyks Korėjos dienos „Korėja ateina į Lietuvą“. Jų metu Kauno, Vilniaus ir Druskininkų gyventojai bei miesto svečiai turės galimybę susipažinti su egzotiškos ir vis dar mažai pažintos Korėjos kultūra.
Kolektyvas „Yeongnam Yesuldan“ skleidžia Korėjos tradicinius šokius ir dainas bei saugo kultūrinį paveldą.
Kolektyvas „Yeongnam Yesuldan“ skleidžia Korėjos tradicinius šokius ir dainas bei saugo kultūrinį paveldą. / Organizatorių nuotr.

Liepos 9 d. Korėjos dienų renginiai vyks Vilniuje, Mokytojų namų kiemelyje. Liepos 10 d. renginiai Druskininkuose taps įvadu į septintąjį Druskininkų teatro festivalį, o baigiamieji liepos 11 d. renginiai Rotušės aikštėje ir Kauno Ryšių istorijos muziejuje bus skirti Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centro įkūrimo dešimtmečiui paminėti. Renginių programą rasite šiuo adresu: http://www.vdu.lt/naujienos/pazintis-su-egzotiska-korejos-kultura.html

Spalvingos kultūros prisistatymas

Visus tris vakarus renginių kulminacija taps dinamiškas ir spalvingas tradicinės korėjiečių muzikos ir šokių koncertas, kurio metu ansamblis „Yeongnam Yesuldan“ iš Pietų Korėjos linksmins moteriškais vėduoklių šokiais, archajinio instrumento gayageum muzika, atliks akrobatinius triukus su būgnais.

Pasaulis vis dažniau įvertina gilias Korėjos istorines tradicijas ir sėkmingą modernizaciją. Man ypač malonu, kad mūsų universitetas yra Korėjos studijų lyderis Baltijos šalyse, ir aktyviai plėtoja studijų bei mokslo mainus su šia šalimi

2001 metais įsteigtas kolektyvas „Yeongnam Yesuldan“ skleidžia Korėjos tradicinius šokius ir dainas bei saugo kultūrinį paveldą. Kolektyve dalyvauja vien tik profesionalūs šokėjai ir dainininkai, geriausiai atstovaujantys Korėjos tradiciją. Šie talentingi artistai kasmet pasirodo tarptautiniuose folkloro festivaliuose Kinijoje, Tailande, Japonijoje, JAV ir yra pelnę ne vieną apdovanojimą.

Prieš renginius vykstančiose kultūros mugėse bus galima pasigaminti tradicinių popierinių rankdarbių, apsivilkti puošnų rūbą hanbok, užrašyti savo vardą korėjietišku raidynu hangeul. Organizatoriai žada ir kitų įdomybių.

„Pasaulis vis dažniau įvertina gilias Korėjos istorines tradicijas ir sėkmingą modernizaciją. Man ypač malonu, kad mūsų universitetas yra Korėjos studijų lyderis Baltijos šalyse, ir aktyviai plėtoja studijų bei mokslo mainus su šia šalimi“, – sakė Vytauto Didžiojo universiteto Viešųjų ryšių prorektorė prof. Auksė Balčytienė.

Anot Azijos studijų centro vadovo dr. Aurelijaus Zyko, toks renginys Lietuvoje vyksta nebe pirmą kartą. „2009 m. įvykęs koncertas Kaune buvo labai sėkmingas, daug lankytojų susilaukė ir pernai metų renginys „Korėja ateina į Kauną“. Tai rodo, jog Lietuvos visuomenė domisi kol kas mažai pažinta korėjiečių kultūra. Aš ir pats labai nekantrauju dar kartą pasinerti į šį dinamišką spalvų ir garsų pasaulį“, – pasakojo dr. A.Zykas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius