Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius jauną vyną sutiks prancūziškai ir su muzika

Kiekvienais metais trečiojo lapkričio ketvirtadienio vidurnaktį atkemšami jaunojo vyno, dar vadinamo božolė buteliai. Pasiruoškite – šią savaitę ir Vilniuje sumirgės užrašai „Le Beaujolais Nouveau est arrivé!“, skelbiantys, kad jaunasis božolė jau mieste.
Parduotuvėje skinsimės daržoves?
Vynuogės / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Božolė

„Beaujolais Nouveau“ – tai prancūziškas vynas, gaminamas Božolė srityje Burgundijoje iš raudonųjų gamay rūšies vynuogių.

Išankstinės linksmybės

Dieną anksčiau ragauti vyno ir sužinoti, kokias skonio gaideles šiemet žada vynuogynai, trečiadienio vakarą kviečia vyninė „La Boheme“.  Planuojama, kad 23 val. net 200 čia susirinkusių žmonių bus pasipuošę spalvingomis beretėmis – taip bus siekiama prancūziškojo rekordo. Ketvirtadienio vidurnaktį svečiai galės paragauti pirmojo šių metų vyno, atkeliavusio tiesiai iš Prancūzijos.

Kada – renginio pradžia 21 val. Įėjimas laisvas, o visų, pasipuošusių beretėmis, lauks siurprizas.

Didžioji šventė – ketvirtadienį

Muzikaliai leisti laiką ir kantriai laukti atkemšamų vyno butelių klube „Tamsta“ kviečia grupės „Saulės kliošas“ pristatomas atlikėjos Norah Jones dainų projektas. „Justės Starinskaitės balsas nuneš svajojančius į pasakišką muzikos šalį, o skeptikus privers nusišypsoti dailūs kūrinių vingiai. Profesionalūs muzikantai pasirūpins, kad kiekvienas nors akimirką atrastų užplūstančią šilumą ir melodijos artumą“, – žada rengėjai.

Kada – 21 val. Kiek – 15 Lt

Prancūziškos „Božolinių“ tradicijos ketvirtadienio vakarą klestės ir klube „Soul Box“. Atėjusieji galės užsisakyti šviežio vyno, o už didžėjaus pulto stos mėgstamas ir gerai pažįstamas Rimas Šapauskas, dovanosiantis prancūziškų melodijų.

Kada – 20 val. Įėjimas laisvas.

P.S. Božolė vynu svečiai ketvirtadienį bus vaišinami daugelyje Vilniaus vyninių ir restoranų, tad rinkitės mėgstamiausią vietą ir ragaukite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius