Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje prasideda folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“

Vilniuje ketvirtadienį prasideda tradicinis, 41-ąjį kartą rengiamas festivalis „Skamba skamba kankliai“, truksiantis iki sekmadienio.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Per 40 renginių vyks Vilniaus kiemuose, aikštėse, skveruose, pranešė organizatoriai.

Festivalio svečiai per keturias dienas galės išvysti Lietuvos bei užsienio – Baltarusijos, Italijos, Ispanijos, Latvijos, Turkijos, Anglijos, Žaliojo Kyšulio salų – tradicinių folkloro ansamblių koncertus, taip pat jaunimo šiuolaikinio folkloro grupių pasirodymus, „Nakties muzikos“ ciklo projektus.

Taip pat laukia tradiciniai šokių vakarai, kiti teminiai koncertai, Lietuvos etnografinių regionų tautinio kostiumo ir žemaičių genties I-XIV amžių archeologinio kostiumo pristatymai. Festivalį vainikuos festivalio dalyvių eitynės.

Kaip ir kasmet, vyks tautodailininkų ir kulinarinio paveldo atstovų mugė. Vilniečiams ir miesto svečiams bus pristatytas liaudies menas, senieji amatai.

Vyks tradiciniai naktišokiai, taip pat šokiai „Dra tai, dra ta tai“ Teatro muzikos ir kiemo kiemelyje bei gegužinės V.Kudirkos aikštėje.

Trečius metus iš eilės festivalio organizatoriai visus kviečia į Sutartinių taką, kuris šiemet bus nusidriekęs Stiklių, Gaono ir Universiteto gatvėmis. Jį vainikuos sutartinių vakaras Vilniaus universiteto Teatro salėje.

Trečią kartą rengiami ir šiuolaikinio folkloro koncertai „Folkloro paralelės“, kuriuose į visumą jungiasi liaudies dainos ir melodijos interpretavimas, šiuolaikinių bei liaudies instrumentų garsai.

Šiemet bus surengta ir ilgametė vaikų folkloro šventė „Saulytė“, jos programoje – vaikų ir jaunimo folkloro grupių koncertas, pramogos vaikams, kermošius. Šiemet žiūrovus ir klausytojus džiugins Lietuvos vaikų ir moksleivių – liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis“ laureatai, ansambliai iš Vilniaus ir kitų Lietuvos regionų. Didelis dėmesys bus skiriamas autentiškai kūrinių atlikimo manierai.

„Skamba skamba kankliai“ – kasmetinis muzikinio folkloro festivalis, Vilniuje vykstantis nuo 1973 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius