-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje prasideda TARP – didžiausias audiovizualinės poezijos festivalis Baltijos šalyse

Rugsėjo 15–19 dienomis Vilniuje vyks tarpdisciplininius menus ir poeziją jungiantis tarptautinis audiovizualinės ir eksperimentinės poezijos festivalis TARP. Didžiausias tokio pobūdžio festivalis Baltijos šalyse šiemet švenčia savo pirmąjį jubiliejų – dešimties metų sukaktį.
Ondrej Buddeusf
Ondrej Buddeusf / Archyvo nuotr.

Festivalio metu pristatoma audiovizualinė poezija, kurios formulė – poezija + vaizdas + garsas. 

„Svarbiausias TARP festivalio pasiekimas per šį dešimtmetį yra tai, kad išpurenome pakankamai derlingą žemę kurti, eksperimentuoti, ieškoti ir poeziją – tiek žiūrovams, tiek jos kūrėjams – pateikti įdomia ir patrauklia audiovizualine forma. Todėl šių metų festivalio tema – TARPinės būsenos – įkūnija ne baigtinį tašką, o procesą, leidžiantį tobulėti ir eiti į priekį“, – teigia festivalio sumanytoja dramaturgė ir poetė Gabrielė Labanauskaitė, kuri taip pat džiaugiasi, kad jubiliejiniame festivalyje bus pristatytas labai didelis spektras įvairiausių renginių, laviruojančių tarp poezijos, muzikos, instaliacijų, videohaiku dirbtuvių, fotografijos parodų, gyvo garso koncertų ir performansų.

Pirmasis „TARP“ festivalio renginys įvyks jau rytoj, rugsėjo 15 d., Prancūzų kultūros centre.

Jame vaizdo menininkų kolektyvas „Cinema Fragile“ nuo 11 val. ves videohaiku dirbtuves, kurių metu sukurtus vizualius eilėraščius bus galima pamatyti jau kitą dieną.

Trečiadienio vakarą nuo 20 val. visi kviečiami į audiovizualinės poezijos žanro naujoko – audiozino – pristatymą tamsioje kino teatro „Pasaka“ salėje.

Renginio dalyvių lauks ir staigmena – „akla“ maisto degustacija, kuria rūpinasi azijietiškos virtuvės restoranas „KINZA“.

Kitas išskirtinis renginys įvyks ketvirtadienį nuo 20 val. kultūros bare „Kablys“, kur vyks slemo vakaras su Lietuvos atlikėjais, tokiais kaip Žygimantas Kudirka (MC Mesijus) ir kviestiniu užsienio atlikėju Ondreju Buddeus (Čekija), kuris surengs performansą.

Penktadienį, rugsėjo 18 d., visų poezijos, muzikos ir tarpdisciplininių menų gerbėjų laukia didžiausias festivalio renginys – koncertas su šio festivalio žvaigždėmis iš užsienio Rosen (Didžioji Britanija), Gudrun Gut (Vokietija), Alessandro Bosetti (Italija) ir Vul Vulpes (Estija).

Koncertas nuo 19.00 val. vyks Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejus kiemelyje. Paskutinioji festivalio diena, šeštadienis, bus skirtas diskusijai ir paskaita „TARPdisciplininės poezijos būsenos“ su videopoezijos festivalio „Liberated Words“ organizatorėmis Sarah Tremlett ir Lucy English iš Didžiosios Britanijos.

Archyvo nuotr./Lucy English ir Sarah Tremlettf
Archyvo nuotr./Lucy English ir Sarah Tremlettf

Renginiai vyks Nacionalinė dailės galerijoje nuo  12 val., o nuo 19.30 val. „Gėlių paviljone“ vyks festivalio uždarymas su „SHE’S A SHOW“ (Danija) pasirodymu, dviejų fotografijos ir poezijos parodų – „TARPinės būsenos“ ir „Astronominė Louis-Auguste Blanqui hipotezė“ – atidarymu bei atviro mikrofono vakaru, kurio metu visi norintys galės skaityti poeziją.

Šiemet festivaliui dalinę paramą suteikė Lietuvos kultūros taryba. „TARP“ partneriai ir rėmėjai: Goethes institutas Lietuvoje, Danijos ambasada, Prancūzų kultūros institutas, Čekijos Respublikos ambasada, Biuro Literackie (Lenkija), „Liberated Words“ (Anglija), restoranas „KINZA“, viešbutis „eLoftHotel“, „Kirtimų kultūros centras“, renginių organizatorius „Sha:TRI:Ah“ ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius