Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje vyks festivalis „nowJapan“

Šį savaitgalį parodų centre „Litexpo” Vilniuje vyks festivalis „nowJapan“, per jį bus pristatyta Japonijos senoji ir pop kultūra, technologijos.
Robotikos mokykla
Robotikos mokykla / Organizatorių nuotr.

Visa festivalio erdvė suskirstyta pagal Tokijo rajonus: didžioji scena, kurioje vyks pagrindiniai pasirodymai ir bus skaitomi pranešimai, pavadinta Tokijo vardu. Šeimos zona – Yoyogi, ji atspindi Yoyogi centrinį parką garsų savo stilingais lankytojais, besiilsinčiais ant pievelių. Akihabara yra rajonas, kur renkasi kompiuterinių žaidimų mylėtojai ir Japonijos pop kultūros gerbėjai, vadinamieji gykai arba otaku. Festivalyje tai – Akihabara pramogų erdvė, kur susiburs kompiuterikos, robotikos, įvairių interaktyvų ir žaidimų atstovai. Harajuku menų alėjoje, žyminčioje rajoną, kuriame renkasi gatvės stileivos ir pop kultūros mėgėjai, rinksis iliustratoriai ir dailininkai, mados atstovai, vyks parodos, pranešė organizatoriai.

Festivalį atidarys Japonijos ambasadorius Lietuvoje Toyoei Shigeeda, koncertuos Japonijos Bjork laikoma atlikėja Cuushe. Jos pasirodymas bus surengtas kultūros bare „Kablys“.

Šeštadienį vyks pirmoji COSPLAY konkurso dalis. Konkurso dalyviai turės kuo tiksliau įkūnyti pasirinktą animacinių filmų, komiksų ar žaidimų personažą. Pagrindinis prizas – atstovauti Lietuvai Europos COSPLAY konkurse „EuroCosplay“, Londone.

Pasak organizatorių, į Vilnių atvyksta vieni žymiausių COSPLAY menininkų: Calssara (Vokietija), Cosbabe (Didžioji Britanija), Kenny Cosplay Stuff (Didžioji Britanija) ir Calypsen (Lenkija). Jie ne tik rinks geriausią kostiumą, bet ir skaitys paskaitas.

Robotikos mokykloje technologijomis besidomintieji galės išmėginti dronus ir sudalyvauti jų lenktynėse. Festivalio lankytojai turės šansą išmėginti 3D spausdintuvus bei pasigaminti festivalio koncepciją atitinkančių suvenyrų.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto „LinkMenų fabriko“ stende bus galima atsispausdinti valgomą mėgstamą herojų. „LinkMenų fabriko“ komandos sukurtas spausdintuvas (ploteris) leis pajusti kūrybinį džiaugsmą ir naudojant miltus, vandenį ir kiaušinius, iš labai arti susipažinti su naujausiomis technologijomis.

Šeštadienį dailininkė Dalia Dokšaitė žada atverti kaligrafijos niuansus ir pamokyti rašyti japoniškai. Taip pat veiks manga komiksų dirbtuvės, bus pristatyta japoniškų automobilių kultūra: ką vairuoja jakudzos, iš kur atsirado driftas ir kas tas bosozoku. Su kabuki teatru supažindins aktoriai iš Gifu prefektūros Japonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius