-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Viskas arba nieko“: nepatirto teatro spektaklio premjera

Ar kada teko būti teatro spektaklyje, kuriame nėra dekoracijų, kostiumų, uždangos, nėra netgi scenos, o vienintelė siena, skirianti aktorius ir žiūrovus – jūsų galvoje? Spektaklyje, kuriame aktoriai neapsimeta, kad žiūrovų nėra, ir – dar daugiau – visai nebijo pažvelgti jums į akis ar paimti už rankos?
Spektaklis „Viskas arba nieko“
Spektaklis „Viskas arba nieko“ / Spektaklio akimirka

Jie kalba apie dalykus, svarbius visiems: norą būti mylimu ir reikalingu, nusivylimą, apatiją, pabėgimą nuo slegiančios realybės. Naujajame Cezario Graužinio spektaklyje „Viskas arba nieko“ išvysite visa tai – ir dar daugiau – kartu su aktoriais klaidžiosite po šiuolaikinio žmogaus pasąmonės labirintus, kuriuose išsitrins ribos tarp realybės ir fantazijos.

Prieš išvykdamas likusią 2009-ųjų metų dalį kurti spektaklius užsienyje, Cezaris Graužinis su kaupu atiduoda duoklę Lietuvos publikai. „Viskas arba nieko“ – tai tarsi veidrodis, kurį „cezario grupės“ aktoriai pastato prieš kamerinėje Menų spaustuvės aplinkoje susirinkusius 60 žiūrovų. Jame atsispindi mūsų visų baimės, neurozės, džiaugsmai, kasdienybė, nusivylimai; įvykiai, kurie mums nutiko praeityje, taip pat tie, kuriuos mes išgyvename tik mintyse, ir tie, kurie mums niekada nenutiks.

Spektaklis kartais primena šiuolaikinę pasaką, kurioje vonios kambarys akimirksniu gali virsti neįžengiama giria arba laivo deniu, o šalia sėdintis žmogus – prisukamu velniūkščiu. Kai neįmanoma tampa įmanoma, ir aktoriai nusivilioja žiūrovus paskui save į fantazijos prisodrintus pasąmonės užkampius, spektaklio atmosfera ima priminti grupinės terapijos seansą, kur kiekvienas žiūrovas tarsi kviečiamas išsisakyti ir būti pilnateisiu veiksmo dalyviu. Nes jei nieko nėra neįmanomo, tai ir žiūrovas gali virsti aktoriumi, o aktorius – žiūrovu, juk galima iš praeivio pareikalauti, kad jis atiduotų viską arba nieko, o iš aplinkinių – kad gyventume be jokių kompromisų.

„Viskas arba nieko“ – tai režisieriaus Cezario Graužinio ir jo trupės mėginimas sukurti pasaulio be kompromisų viziją ir padaryti žiūrovą jo dalimi. Spektaklio premjera vyks Menų spaustuvės Kišeninėje salėje balandžio 2 d. 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius