Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VU Botanikos sodas Kairėnuose kviečia į Žemės ir aplinkos meno parodą „Identitetas“

Žemės menas yra postmodernizmo meno srovė. Tai tarsi menininko dialogas su gamta, naujas požiūris į ją. Kuriant žemės meną, ugdomas žmogaus ekologinis sąmoningumas. Žmogus verčiamas įsižiūrėti, įsiklausyti į gamtą, pasijusti jos dalimi, ja grožėtis, puoselėti ir globoti. Žemės meno idėja yra laikinumas. Atsiranda kūriniai, kurie tuo momentu yra svarbūs, aktualūs, nusėda kultūroje.
 Žemės ir aplinkos meno parodą „Identitetas“
Žemės ir aplinkos meno parodą „Identitetas“ / VU botanikos sodo nuotr.
VU botanikos sodo nuotr./Susiūtas upelis. Š.Bagdonaitė 2010 m.
VU botanikos sodo nuotr./Susiūtas upelis. Š.Bagdonaitė 2010 m.

Nuo 2003 metų VU Botanikos sode, Kairėnuose, vykdomas unikalus ir kol kas vienintelis Lietuvoje, žemės meno projektas "Gamta ir Menas". Šio projekto tikslas atrasti ir vystyti dialogą tarp meno, gamtos, menininko ir žiūrovo.

„Identitetas“ – tai devintoji šio projekto paroda, kurioje savo darbus pristato įvairiausių sričių menininkai (keramikai, skulptoriai, tapytojai, fotografai, floristai ir kt.). Didžioji dalis kūrinių yra žemės meno (Land art) darbai, kurie sukurti naudojant  tik gamtines medžiagas ir aplinkos meno (Environmental art) darbai sukurti iš dirbtinų įvairių medžiagų, integruoti į tam tikrą erdvę, pritaikyti prie vietinio gamtovaizdžio.

VU botanikos sodo nuotr./Prisilietimas. Ž..Višinskas 2010 m.
VU botanikos sodo nuotr./Prisilietimas. Ž..Višinskas 2010 m.

Paroda „Identitetas“ vyks centrinėje Botanikos sodo dalyje (Kairėnų dvaro sodybos parke, po atviru dangumi. Tradiciškai, tik parodos atidarymo metu, (t.y. 15 val.) vyks organizuota ekskursija, kurios metu autoriai pristatys savo darbus (20), bei dar netikėtus meninius sprendimus.

Tik atidarymo metu matysime Vaidos Tamoševičiūtės ir Dainos Pupkevičiūtės performansą „Sėjomaina“, Mariaus ir Karolinos Skudžinskų video instaliaciją „Beieškant gojaus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius