Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VU Botanikos sode – unikali paroda po atviru dangumi

Rugsėjo 10 dieną 15 val. Vilniaus universiteto Botanikos sode Kairėnuose (Kairėnų g. 43) atidaroma žemės ir aplinkos meno paroda „Laikas“.
„Migracija“ – N.Učvatova ir V.Kubilius 2015
„Migracija“ – N.Učvatova ir V.Kubilius 2015 / Organizatorių nuotr.

Unikalaus ir kol kas vienintelio tradiciškai kasmet vykstančio Lietuvoje žemės meno projekto „Gamta ir Menas“ tikslas – suteikti galimybę menininkams kurti gamtoje, atrasti ryšį su ja, vystyti dialogą tarp meno, gamtos, menininko ir žiūrovo.

„Laikas“– tai tryliktoji projekto paroda. Joje savo darbus pristato įvairiausių sričių menininkai (keramikai, skulptoriai, tapytojai, tekstilininkai, floristai ir kt.).

Didžioji dalis kūrinių yra žemės meno (Land art) darbai, sukurti naudojant tik gamtines medžiagas bei aplinkos meno (Environmental art) darbai, sukurti iš dirbtinių įvairių medžiagų, integruoti į tam tikrą erdvę, pritaikyti prie vietinio gamtovaizdžio.

Paroda „Laikas“ vyks Botanikos sodo parke, po atviru dangumi. Tik parodos atidarymo metu 15.00 val. vyks ekskursija, kurios metu autoriai pristatys savo darbus bei kitus netikėtus meninius sprendimus.

Šiemet parodoje dalyvauja 16 darbų, kurių autoriai: Irina Kostina, Greta Kardišiūtė (Greta Kardi), Natalija Učvatova ir Virgilijus Kubilius, Lina Jonikė, Aleksandr Nikitiuk (Ukraina), Vladimir Chodak (Ukraina), Rasa Nazarovaitė-Nazimovienė, Elžbieta Jankovska – Bortkevič, Robertas Gritėnas, Audronė Sabalytė – Burbulienė, Gabrielė Žemaitytė, Gailė Griciūtė, Rūta Udraitė-Mikalauskienė, Kristina Šiožinienė, Monika Skliaustytė, Monika Mačiulytė, Eglė Krencienė, Vygantas Vėjas ir Neringa Kūlokaitė.

Parodos „Laikas“ darbų procesą galimą pamatyti čia.

Parodos atidarymas prasidės prie „Šiaudinės“ pavėsinės. Atidarymo metu įėjimas į sodą nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius