Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 14 /12:53

Oficialu – AGATA „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ prašo nutraukti neteisėtą muzikos panaudojimą

Gavus žinią, kad „Didysis šeimos gynimo maršas 2021“ agitaciniuose renginiuose skamba Vytauto Kernagio dainos, Vytauto Kernagio fondas kreipėsi į asociacijas LATGA ir AGATA, pareikšdamas, kad kategoriškai nesutinka, jog renginio organizatoriai naudotų Vytauto Kernagio dainas bet kokiame savo renginių kontekste, įskaitant ir planuojamą renginį gegužės 15 dieną.
V.Kernagio vinilinės plokštelės pristatymas
V.Kernagio vinilinės plokštelės pristatymas / Martyno Ambrazo nuotr.

„Visa iki šiol leista muzika agitaciniuose „Didžiojo šeimos gynimo maršo 2021“ renginiuose skambėjo nelegaliai, nes organizatoriai nebuvo sudarę sutarčių su asociacijomis LATGA ir AGATA. Todėl lauksime asociacijų reakcijos ir veiksmų šiuo klausimu. Taip pat maršo organizatorių leksika, vertybės bei agresyvi, žeminanti laikysena kitų žmonių atžvilgiu – niekaip nedera su Vytauto Kernagio kūryboje nešta laisvės, pagarbos bei tolerancijos idėja. Todėl kategoriškai pareiškiame, kad nesutinkame, jog Vytauto Kernagio dainos ir jo asmenybė būtų kaip nors siejamos su šiuo renginiu ir visiškai nuo jo atsiribojame.“ – sakė Vytauto Kernagio dukra, viena iš Vytauto Kernagio fondo steigėjų, Eglė Kernagytė-Dambrauskė.

„Vytautas Kernagis yra tapęs Lietuvos dainuojančiu laisvės simboliu, todėl labai svarbu, kad jo dainos ir būtų naudojamos būtent tame kontekste. Tai, kaip ir kokia forma savo idėjas skleidžia „Didysis šeimos gynimo maršas 2021“ mūsų šeimai yra nepriimtina, todėl tėvo dainos tame renginyje skambėti negali. Viskas paprasta ir aišku,“ – sakė Vytautas Kernagis, maestro sūnus.

Kreipdamiesi į asociacijas prašome nesuteikti jokių licencijų naudoti Vytauto Kernagio kūrinius „Didžiojo šeimos gynimo maršo 2021“ renginiuose ir pagal kompetenciją imtis veiksmų tam, kad jie nebūtų naudojami.

LATGA: kreipėsi ir daugiau autorių

Į situaciją sureagavo ir autorių teises ginančios asociacijos. Kaip 15min sakė LATGA atstovai, į asociaciją kreipėsi ir daugiau autorių, kurie nenori, kad jų kūryba būtų naudojama šiame marše. Tačiau kas jie tokie, LATGA neįvardijo.

„Pagal Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymą į asociaciją LATGA organizatorius dėl viešo kūrinių naudojimo turi kreiptis likus 14 darbo dienų iki renginio.

Kol kas „Didžiojo šeimos gynimo Maršo 2021“ organizatoriai to nepadarė. Šiandien LATGA priminė organizatoriui apie pareigą sudaryti sutartį su asociacija, jei renginio metu bus viešai atliekami mūsų atstovaujamų autorių kūriniai.

Viešu atlikimu laikomas ir muzikos kūrinių garso įrašų naudojimas, ir muzikos kūrinių gyvas atlikimas.

Taip pat organizatoriams pridėjome autorių ir kitų teisių turėtojų, kurie neleidžia minėtame renginyje naudoti jų kūrinių, sąrašą.

Asociacija LATGA neturi teisinio pagrindo savo iniciatyva nesuteikti licencijos dėl viešo atlikimo.

Asociacija LATGA neturi teisinio pagrindo savo iniciatyva nesuteikti licencijos dėl viešo atlikimo. Autoriai, kurie nenori, kad jų kūriniai būtų viešai atliekami minėto renginio metu, turi teisę informuoti apie tai LATGA, kuri savo ruožtu informuos organizatorius. Papildoma informacija autoriams: jeigu nenorite, kad jūsų kūriniai būtų naudojami minėtame renginyje, informuokite apie tai el. paštu visuomene@latga.lt“, – rašoma LATGA pateiktame komentare.

AGATA: prašome nutraukti nelicencijuotą ir su kūrėjais nesuderintą muzikos viešą panaudojimą

Penktadienį savo tinklapyje AGATA paskelbė pranešimą, kuriuo ragina nutraukti neteisėtą veiką.

„Reaguodami į jautrų politinį „Didžiojo šeimos gynimo maršo 2021“ kontekstą, informuojame AGATA narius bei visuomenę, kad nesame suteikę licencijos naudoti muziką šiame renginyje.

Mums tapo žinoma, kad „Didžiojo šeimos gynimo maršo 2021“ organizatoriai savo renginiuose naudoja ir toliau rengiasi naudoti AGATA atstovaujamų kūrėjų (Vytauto Kernagio, Ievos Narkutės ir kt.) įrašus.

Viešai prašome organizatorių nutraukti nelicencijuotą ir su kūrėjais ar jų atstovais nesuderintą muzikos viešą panaudojimą. To nepadarius – pažeistas kūrėjų teises ginsime teisinėmis priemonėmis.

Primename, kad vadovaujantis LR Autorių ir gretutinių teisių įstatymu, bet koks kūrinio panaudojimas be autoriaus, jo teisių perėmėjo ar jo tinkamai įgalioto asmens leidimo yra neteisėtas“, – rašoma AGATA pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius