-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytauto Kernagio gitara apdovanotas Virgis Stakėnas: gitara man – kūno dalis

Sekmadienio vakarą po Šv.Kotrynos bažnyčios skliautais pasibaigė devintasis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“. Jau ketvirtąjį kartą už indėlį į šio žanro puoselėjimą Vytauto Kernagio vardo gitara apdovanotas labiausiai nusipelnęs bardas.
Virgiui Stakėnui įteikta Vytauto Kernagio vardo gitara
Virgiui Stakėnui įteikta Vytauto Kernagio vardo gitara. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiais metais už įdirbį dainuojamosios poezijos srityje pagerbtas Virgis Stakėnas, kuris kartu su Vytautu Kernagiu laikomas šio žanro pradininku Lietuvoje. Užsikabindamas ant kaklo padovanotą vardinę gitarą, kurią įteikė Vytauto Kernagio fondo vadovas Vytautas Kernagis jaunesnysis ir  Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA vadovė Agnė Masalskytė, bardas tikino, kad labai vertina šį apdovanojimą.

„Man labai malonu gauti šią gitarą iš Vytauto sūnaus – su tavo tėvu mes turėjome labai gražią praeitį... Džiaugiuosi, kad yra toks fondas ir sūnus tęsia tėvo darbus, – į perpildytą žiūrovų Šv.Kotrynos bažnyčią kreipėsi V.Stakėnas. – Pasižadu groti šia gitara, nes šis instrumentas man – ne šiaip daiktas, o svarbi kūno dalis.“

„Geras didelis plačios sielos žmogus“, kaip jį pristatė vakaro vedėja Veronika Povilionienė, festivaliui „Tai – aš“ atvežė linkėjimų nuo kito – paties organizuojamo dainuojamosios poezijos festivalios „Akacijų alėja“. Susirinkusiems V.Stakėnas padovanojo dvi dainas, kurias pelnė gausias ovacijas.

Festivalio pabaigos koncertas nesulaužė tradicijų ir publiką pamalonino ypatinga dvasia. Čia skambėjo patyrusių Lietuvos bardų – Algirdo Klovos, Sauliaus Bareikio, Gedimino Storpirščio, Olego Ditkovskio, Nedos Malūnavičiūtės, Vytauto V.Landsbergio ir kitų dainos, džiugino jaunimo -  Ievos Narkutės, Mindaugo Ancevičiaus, Jokūbo Bareikio – emocingai atliekami kūriniai. Muzikines dovanas savo kalba publikai įteikė festivalio svečiai iš Portugalijos, Ispanijos, Bulgarijos, Prancūzijos ir kitų šalių.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ieva Narkutė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ieva Narkutė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius