Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Williamo Shakespeare'o opera „Otelas“ ir baletas „Dezdemona“ – už vieno bilieto kainą

Lietuvos Nacionalinis operos ir baleto teatras siūlo unikalią galimybę išvysti nemirtingąją Williamo Shakespeare'o tragediją „Otelas“ net dviem pavidalais! Kovo 21 d. teatre rodomas baletas „Dezdemona“, o jau kitą dieną, kovo 22-ąją, – ir garsioji G. Verdi opera „Otelas“. Ta proga LNOBT siūlo savo lankytojams išvysti abi neeilines veikalo versijas, ir tik už vieno bilieto kainą!
Opera „Otelas“
Opera „Otelas“ / Martyno Aleksos/LNOBT nuotr.

Nemarioji teatro genijaus W.Shakespeare'o tragedija, įtaigiai atskleidžianti ne tik meilės, bet ir santuokos dramą, aktualią ir mūsų dienomis, buvo įkūnyta pačiais įvairiausiais pavidalais – teatre, kine, dailėje, muzikoje ir t.t. Tačiau tik kai kurios versijos tapo klasika. Vienas iš tokių įkūnijimų – Giuseppe’s Verdi opera „Otelas“. Jos naujausias pastatymas Lietuvos scenoje išsiskiria nepaprastai įtaigiu režisieriaus Eimunto Nekrošiaus sumanymu ir ryškiais dainininkų darbais.

Pirmiausia tai yra Vaido Vyšniausko – 2011-ųjų operos „Švyturio“, konkurso „Triumfo arka“ nugalėtojo – sukurtas niūriojo mauro Otelo paveikslas. Dainininkas Otelą vadina savo gyvenimo vaidmeniu. Tai ir nuostabioji Dezdemona – vienas pajėgiausių Lietuvos sopranų Sandra Janušaitė – bei niekšą Jagą įkūnijantis Dainius Stumbras, kurio balsas ypač tinka dainuoti G.Verdi muziką. Taip pat dainuos Edmundas Seilius, Jovita Vaškevičiūtė, Liudas Norvaišas ir kiti solistai. Spektaklį diriguos Gintaras Rinkevičius.

Operos „Otelas“ išvakarėse verta išvysti baletą apie jo nuolankią žmoną Dezdemoną. Kovo 21 d. LNOBT scenoje – gana reta viešnia, kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo ir choreografo Kirillo Simonovo baletas „Dezdemona“. Tiesa, čia Dezdemona (Živilė Baikštytė) nėra labai nuolanki, ji lyg ir flirtuoja su Kasijumi (Aurelijus Daraškevičius), o Jagas (Andrius Žužžalkinas) – tikras demoniško blogio įsikūnijimas, savo energiją išreiškiantis virtuozišku šokiu.

Ypač išraiškingi yra Jago duetai su Emilija, kurią pirmą kartą šoks Rūta Juodzevičiūtė. Ir pagaliau – taurusis Otelas (Martynas Rimeikis), kuris šiame balete Dezdemonos nenužudo, šį juodą darbą atlieka Jagas. Skambant spalvingai, filmo garso takelį primenančiai Anatolijaus Šenderovo muzikai, scenoje skleidžiasi paslaptinga, mistinės Venecijos atmosfera (scenografas Emilis Kapeliušas). Taip pat šoks Kristina Gudžiūnaitė (Bjanka). Spektaklį diriguos Robertas Šervenikas.

Nepraleiskite progos išvysti dvi įtaigias šiuolaikines istorijas apie mauro Otelo ir jo gražiosios žmonos Dezdemonos tragišką meilę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius