-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

XIV tarptautinio akordeono festivalio uždaryme – neprilygstamas Frankas Marocco

Akordeono muzikos troškulį festivalyje numalšins ilgai laukta žvaigždė, elitinis Holivudo muzikos atlikėjas, legendinis džiazo akordeonistas Frankas Marocco. Jo atliekama muzika – tarsi skaniausias metų metus brandinto tauraus gėrimo gurkšnis, derantis ir su ryškiausių Holivudo žvaigždžių spindesiu, ir su svaiginančiais džiazo galiūnų skrydžiais.
Frankas Marocco
Frankas Marocco / Asmeninio archyvo nuotr.

XIV tarptautinio akordeono festivalio uždarymo koncerte šv.Kotrynos bažnyčioje lapkričio 12 dieną 19 valandą F.Marocco gros su lietuvių džiazo grandais – Eugenijumi Kanevičiumi (kontrabosas), Dariumi Rudžiu (mušamieji) ir Artūru Chalikovu (gitara).

Aštuoniasdešimtmetį perkopęs muzikos titanas nenuilstamai koncertuoja su talentingiausiais džiazo atlikėjais visame pasaulyje ir yra pripažintas kaip daugiausiai įrašinėjantis ir labiausiai vertinamas akordeonistas. Aštuonis kartus iš eilės Nacionalinė įrašų meno ir mokslo akademija (N.A.R.A.S) jį nominavo vertingiausio įrašų atlikėjo apdovanojimui, du kartus paskelbė laimėtoju. Šį laimėjimą lėmė ilgametis darbas Holivudo įrašų studijose: daugiau nei 300 filmų ir 250 televizijos garso takelių skamba jo įrašyta muzika. Keletas iš jų – „Daktaras Živago“, „Krikštatėvis“, „Atgal į ateitį“, „La troškinys“, „Žaislų istorija“, „Lobių planeta“, „Rokis 3“, „Karibų piratai“, „Čarlio angelai“.

Unikalus menininkas bendradarbiavo su begale įvairaus žanro žvaigždžių – nuo Franko Sinatros iki „Pink Floyd“ ir Madonnos.

Įgyvendinusio amerikietiškąją svajonę Franco Marocco gyvenimo filosofija stulbinančiai paprasta: „nors aš susikūriau patogų gyvenimą, niekuomet nelaikiau pagrindiniu tikslu uždirbti kuo daugiau pinigų. Išėjo geriausiai, kaip galėjo būti. Tai reikalauja sąžiningumo, sunkaus darbo ir pasišventimo. Turi gerbti tai, ką darai“.

„Frankas Marocco pristato aukščiausio lygio kūrybinę improvizaciją nepatraukliu instrumentu. Jo įspūdingas pasirodymas tik patvirtina tai, jog ne instrumentas kuria muziką, o žmogaus, grojančio juo, kūrybiškumas ir vaizduotė“ – rašo Donas Heckmanas iš „Los Angeles Times“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius