Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaismingos muzikos orkestras Klaipėdoje supažindins su skirtingomis epochomis

26-oji „Žaismingos muzikos orkestro" programa pristato jaunuosius Klaipėdos muzikos talentus, kurie stebina savo kūrybiškumu ir darbštumu. Šįkart moksleiviai ir jų pedagogai paruošė itin spalvingą ir kontrastingą programą. Joje skambės nuo J. S. Bacho muzikos ar Sambos ritmu pulsuojančio saksofono solo iki akordeono pasažų. Koncertas šeimai „Žaismingos muzikos orkestras XXVI“ vyks vasario 24 d. 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje.
Klaipėdos kamerinis orkestras
Klaipėdos kamerinis orkestras / V.Petriko nuotr.

Populiariausias Klaipėdos koncertų salės rengiamas koncertų ciklas šeimai „Žaismingos muzikos orkestras" pirmąkart buvo surengtas prieš 13 metų. Juo tikimasi įtraukti vaikus, jų tėvelius ir mokytojus į magišką ir jaudinantį muzikos garsų pasaulį, kur pavieniams instrumentams akompanuoja orkestras.

Taip pat siekiama mokyklų koncertų salėse ir auditorijose koncertuojantį jaunimą pakviesti į Klaipėdos koncertų salės sceną. Prie šių idėjų įgyvendinimo prisideda Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus. Iš viso sukurtos ir atliktos jau 25 programos, kurias pamėgo tiek vaikai, tiek suaugusieji, o dalis jų iki šiol kartojamos ne tik uostamiestyje, bet ir kituose šalies miestuose.

Koncerte gros solistai iš Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos, E. Balsio menų gimnazijos, J. Kačinsko ir J. Karoso muzikos mokyklų moksleiviai. Klausytojai išgirs fortepijoną, violončelę, saksofoną, akordeoną, taip pat skirtingus pučiamuosius instrumentus - tromboną, fleitą ir klarnetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius