Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Žaliosios europiečių atostogos 2012” kvies domėtis atsinaujinančiais energijos šaltiniais

Rugpjūčio 10-ąją penktadienį pajūryje prasideda „Žaliųjų europiečių atostogų“ šešių dienų renginių maratonas. Jau penktus metus rengiamo projekto tikslas – atkreipti gyventojų dėmesį į aplinkos tausojimo svarbą.
Telefonas su saulės baterija
„Žaliosios europiečių atostogos 2012” kvies domėtis atsinaujinančiais energijos šaltiniais. / Conversations.nokia.com nuotr.
Temos: 1 Atostogos

Šiemet ypatingas dėmesys skiriamas supažindinimui su atsinaujinančiais energijos šaltiniais, jų naudojimo galimybėmis bei perspektyvomis mūsų šalyje. Edukaciniai užsiėmimai, konkursai, „Žalioji laboratorija“, vaidinimai, koncertai ir kiti nemokami renginiai vyks Palangoje rugpjūčio 10-13 dienomis ir Klaipėdoje rugpjūčio 14-15 dienomis nuo 18 iki 22 val.

Projekto iniciatoriai ir organizatoriai – Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Europos Parlamento informacijos biuras ir LR užsienio reikalų ministerija.

„Žaliosios europiečių atostogos“ jau tampa svarbia ekologinio sąmoningumo formavimo tradicija mūsų šalyje, – sako  Giedrius Sudikas, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Spaudos ir informacijos skyriaus vadovas.

– Šiais metais pajūrio gyventojus ir poilsiautojus kviesime susipažinti su atsinaujinančių energijos šaltinių teikiamomis galimybėmis, atliekų rūšiavimo privalumais, teiksime patarimus, kaip išsirinkti ekologiškus produktus.“ Pasak Giedriaus Sudiko, „Žaliosios europiečių atostogos“ ypatingą dėmesį skiria vaikams, jaunimui ir šeimoms, nes siekiama ugdyti aplinką tausojančią kartą.

Renginiai prasideda penktadienį, rugpjūčio 10 dieną, 18 val. Palangos miesto centrinėje aikštėje. Čia dviem dienoms įsikurs „Žalioji laboratorija“, kurioje jaunieji išradėjai demonstruos chemijos ir fizikos eksperimentus, gyvai iliustruojančius gamtoje vykstančius pokyčius, susijusius su klimato kaita, bus įrengti stendai, kurie padės suprasti, kaip gali būti panaudojami atsinaujinantys energijos šaltiniai.

Čia bus demonstruojama ir buitinė kogeneracinė elektrinė, gaminanti autonominę elektros energiją. Taip pat poilsiautojai galės išbandyti elektrinius dviračius, vyks kūrybinės dirbtuvės vaikams, Šiaurės ministrų tarybos Lietuvoje rengiamas konkursas „Mūšis dėl žemės”, Lietuvos jūrų muziejaus edukacinė paskaita apie ekologiškas jūrinio transporto ir ryšio priemonės.

Rugpjūčio 12 – 13 dienomis projekto renginiai ir „Žalioji laboratorija“ persikels į šalia Palangos esantį pramogų kompleksą „HBH Juozo alus“, o rugpjūčio 14 -15 dienomis – į Klaipėdos Teatro aikštę. Čia taip pat vyks konkursai, kūrybinės dirbtuvės, žiūrovai ne tik pamatys spektaklį, pastatytą pagal lietuvių rašytojo J. Lauciaus pasaką, bet ir galės pabendrauti su pačiu autoriumi, bus rodomos Klaipėdos Pilies teatro paruoštos improvizacijos, koncertuos Egidijus Sipavičius, grupės „Pikaso“, „Čilinam“, „Old City Band“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius